Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Transformatie

Van jeneverdistilleerderij naar aantrekkelijke (woon)buurt

Van Wijnen transformeert Dirkzwager-terrein in Schiedam Ontwikkelende bouwer Van Wijnen transformeert het voormalige terrein van Koninklijke Distilleerderij Dirkzwager de komende jaren tot een aantrekkelijke en gevarieerde buurt. Wonen, recreëren en creatief ondernemen gaan samen op een unieke en historische plek dichtbij het centrum van Schiedam. Vandaag kreeg Van Wijnen het terrein officieel overgedragen. Gebied met […]

6 maart 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Van Wijnen transformeert Dirkzwager-terrein in Schiedam

Ontwikkelende bouwer Van Wijnen transformeert het voormalige terrein van Koninklijke Distilleerderij Dirkzwager de komende jaren tot een aantrekkelijke en gevarieerde buurt. Wonen, recreëren en creatief ondernemen gaan samen op een unieke en historische plek dichtbij het centrum van Schiedam. Vandaag kreeg Van Wijnen het terrein officieel overgedragen.

Van Wijnen

Gebied met rijke geschiedenis
Het gebied, gelegen tussen de Noordvest en de Schie, heeft een rijke moutwijn- en jenevergeschiedenis en is door haar prachtige ligging al jaren beschermd stadsgezicht. De aanwezige monumenten krijgen een prominente plaats binnen het plan. Door oud en nieuw met elkaar te verbinden blijft de historische sfeer behouden en ontstaat er een unieke buurt met een geheel eigen karakter. Van Wijnen heeft het circa 12.000 m2 grote terrein, in samenwerking met makelaar Koos Schreuder van Sinke Komejan, kunnen kopen van de curatoren van Dirkzwager, de heren Hermsen en Schraven, beiden werkzaam bij De Voort Advocaten | Mediators te Tilburg.

Van Wijnen

Grote marktbehoefte
Het door Van Wijnen en de gemeente Schiedam te ontwikkelen plan levert een directe bijdrage aan de stedelijke functie en levendigheid van Schiedam. Er wordt een nieuw woonklimaat toegevoegd aan de binnenstad, waarbij rekening wordt gehouden met de bestaande historische uitstraling van het gebied. Ook geven de partijen hiermee invulling aan een grote marktbehoefte binnen de regio Rotterdam.

Van Wijnen

Samenwerking met lokale ondernemers
Kim Toussaint – projectontwikkelaar bij Van Wijnen – vertelt: “Door deze ontwikkeling ontstaat een levendige buurt waar mensen fijn kunnen wonen, werken en recreëren. Het gebied heeft al zoveel kwaliteit en dat willen we verder versterken. Naast wonen staat het bestemmingsplan ook de functies ‘Horeca I’ en ‘Ontwerptechnische- en creatieve beroepen’ toe. De monumentale panden bieden mooie kansen voor creatieve (lokale) ondernemers. We zoeken daarom graag de samenwerking met hen op, ideeën zijn welkom! Zo kunnen niet alleen de inwoners profiteren van de kwaliteit van het gebied, maar wordt het écht een buurt van iedereen.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%