Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Van jeneverdistilleerderij naar aantrekkelijke (woon)buurt

Van jeneverdistilleerderij naar aantrekkelijke (woon)buurt

Van Wijnen transformeert Dirkzwager-terrein in Schiedam

Ontwikkelende bouwer Van Wijnen transformeert het voormalige terrein van Koninklijke Distilleerderij Dirkzwager de komende jaren tot een aantrekkelijke en gevarieerde buurt. Wonen, recreëren en creatief ondernemen gaan samen op een unieke en historische plek dichtbij het centrum van Schiedam. Vandaag kreeg Van Wijnen het terrein officieel overgedragen.

Van Wijnen

Gebied met rijke geschiedenis
Het gebied, gelegen tussen de Noordvest en de Schie, heeft een rijke moutwijn- en jenevergeschiedenis en is door haar prachtige ligging al jaren beschermd stadsgezicht. De aanwezige monumenten krijgen een prominente plaats binnen het plan. Door oud en nieuw met elkaar te verbinden blijft de historische sfeer behouden en ontstaat er een unieke buurt met een geheel eigen karakter. Van Wijnen heeft het circa 12.000 m2 grote terrein, in samenwerking met makelaar Koos Schreuder van Sinke Komejan, kunnen kopen van de curatoren van Dirkzwager, de heren Hermsen en Schraven, beiden werkzaam bij De Voort Advocaten | Mediators te Tilburg.

Van Wijnen

Grote marktbehoefte
Het door Van Wijnen en de gemeente Schiedam te ontwikkelen plan levert een directe bijdrage aan de stedelijke functie en levendigheid van Schiedam. Er wordt een nieuw woonklimaat toegevoegd aan de binnenstad, waarbij rekening wordt gehouden met de bestaande historische uitstraling van het gebied. Ook geven de partijen hiermee invulling aan een grote marktbehoefte binnen de regio Rotterdam.

Van Wijnen

Samenwerking met lokale ondernemers
Kim Toussaint – projectontwikkelaar bij Van Wijnen – vertelt: “Door deze ontwikkeling ontstaat een levendige buurt waar mensen fijn kunnen wonen, werken en recreëren. Het gebied heeft al zoveel kwaliteit en dat willen we verder versterken. Naast wonen staat het bestemmingsplan ook de functies ‘Horeca I’ en ‘Ontwerptechnische- en creatieve beroepen’ toe. De monumentale panden bieden mooie kansen voor creatieve (lokale) ondernemers. We zoeken daarom graag de samenwerking met hen op, ideeën zijn welkom! Zo kunnen niet alleen de inwoners profiteren van de kwaliteit van het gebied, maar wordt het écht een buurt van iedereen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details