Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Waar de radius het grootst is, zijn gesegmenteerde delen ingezet.

Van een gesloten naar een open karakter

‘Het pand is nu toegankelijk’

Voor de uitstraling van het nieuwe Landmark had Gelrepark uitgesproken wensen. Het kantorenpark moest een bruisend hart worden. Een werkplek met luxe en grandeur waar iedereen zich goed voelt. Fokkema & Partners Architecten en Maars Living Walls maakten hiervoor de praktische vertaalslag.  

Om de beleving in het pand te verbeteren, deed Fokkema & Partners Architecten diverse ruimtelijke ingrepen. Zij opende als het ware het hart van het gebouw en transformeerde het gesloten karakter naar een open karakter. “Hierdoor werd het pand transparant en overzichtelijk”, vertelt Leo van der Kooij van Maars Living Walls. “Door een extra trap ontstonden bovendien nieuwe verbindingen en zichtlijnen. Het pand werd toegankelijk.”

Asymmetrie en dynamiek

Uit respect voor de oorspronkelijke architectuur van het gebouw – gekenmerkt door zijn ronde basisvorm – is gekozen voor vloeiende vormen. Het bleek echter wel een uitdaging om de glaspartijen hierin mee te nemen, zeker in combinatie met de flinke verdiepingshoogte. “Hiervoor hebben we slim gebruik gemaakt van gebogen glazen wanden op de hoeken”, vertelt Van der Kooij. “Waar de radius het grootst was, hebben we gesegmenteerde delen ingezet. De horizontale verdeling zorgt voor een extra luxe uitstraling.”

De glaspartijen gaan mee in de ronde vormen van het gebouw.

Uitstekende akoestiek

Een belangrijk onderdeel van luxe is de akoestiek in een gebouw. Daarom stelde Gelrepark hoge akoestische eisen, met name in het vergadercentrum. Van der Kooij: “Deze hebben we gerealiseerd met dubbele beglazing, ook weer deels gebogen en met een horizontale verdeling.”

Halo Office Pod

De akoestiek in gebouwen behoort tot de specialismen van Maars Living Walls. Speciaal voor open kantoren en kantoortuinen ontwikkelde zij Halo Office Pod. Dit innovatieve product laat zich het beste vergelijken met een telefooncel, waarin de medewerker zich kan terugtrekken voor een moment van rust, focus of privacy. Het product scoort hoge ogen, zowel op akoestisch als modulair gebied. Met de eindeloze designconfiguraties kan de stijl van de Halo geheel naar wens worden ingevuld. Ook aan het milieu is gedacht. Wil een firma meer Halo’s, dan kan de eerste Halo modulair worden uitgebouwd tot een
tweepersoons- of vierpersoonsversie.    ❚

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details