Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Van betonnen kolos naar modern kantoorgebouw

Van betonnen kolos naar modern kantoorgebouw

In 2015 ging het verouderde kantoorgebouw ‘Apollo Plaza’ in Hendrik-Ido-Ambacht letterlijk onder de hamer. Nu is het veertig jaar oude pand weer klaar voor de toekomst. Eigenaar De Mijl Vastgoed en applicatiebedrijf IJsselmonde, de aannemer voor het gevelwerk, kijken met trots terug op deze geslaagde metamorfose.

De Mijl Vastgoed kocht het pand op een veiling en maakte in eerste instantie de binnenzijde in orde. Binnen korte tijd waren alle kantoren verhuurd. “Vorig jaar kreeg het plan voor grootschalige verduurzaming van het pand definitief vorm”, vertelt mede-eigenaar Martijn Onnink van De Mijl Vastgoed. “Hiermee gaven we het pand een tweede leven, met nieuwe installaties, een nieuw isolerend en luchtzuiverend dak, kunststof kozijnen met triple glas en een vernieuwde, geheel geïsoleerde gevel. Het pand transformeerde van betonnen kolos naar een strak en modern kantoorgebouw.”

kopgevel-detail-kopieren

De kopgevel in detail.

 

Buitengevelisolatie beste optie

De Mijl Vastgoed gaf IJsselmonde opdracht voor de esthetische en energetische verbetering van de gevels. Onnink: “De buitengevelisolatie van Sto, waar IJsselmonde exclusief mee werkt, was voor ons de beste optie. Bovendien waren we gecharmeerd van een aantal referentieprojecten van IJsselmonde.” Op dit project is gekozen voor het StoTherm Classic buitengevelisolatiesysteem. Jacco Oostenbrug van IJsselmonde licht toe: “Eerst verlijmen we een isolatielaag op de oorspronkelijke buitengevel. Daarop brengen we een wapeningslaag en vervolgens de toplaag aan. De gevelafwerking bestaat op dit werk grotendeels uit wit stucwerk. De begane grond, de gevel boven de ronde entree en enkele accentvlakken zijn uitgevoerd met minerale steenstrips.”

entree-kopieren

De kenmerkend ronde entree van het kantoorpand, uitgevoerd in minerale steenstrips.

 

Prettige samenwerking

“De ronding in de gevel, maar ook de grote neggenkanten van de kozijnen vormden een aandachtspunt in de uitvoering”, aldus projectleider Tymen van der Werf van IJsselmonde. “Ondanks dat verliep het werk voorspoedig. Vooral de samenwerking met de opdrachtgever was prettig. Martijn Onnink was zeer betrokken bij het project en hield de huurders goed op de hoogte van de ontwikkelingen en aankomende werkzaamheden.” Ook Onnink is tevreden: “Het pand is prachtig en kan weer minstens veertig jaar mee.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details