Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Van A tot Z betrokken
In een 3D/BIM-model worden alle installaties op een hoogwaardig niveau en clashvrij uitgewerkt.

Van A tot Z betrokken

Bij de herbestemming van kantorencomplex De Bovenlanden tot woongebouw The Mayor in Amstelveen komt de expertise van Hiensch Engineering B.V. optimaal tot zijn recht. Het toonaangevende adviesbureau voor installaties en duurzaamheid is betrokken vanaf de allereerste planvorming tot en met de realisatie. Hierdoor worden ambities ten aanzien van comfort, gezondheid en duurzaamheid naar het allerhoogste niveau gebracht.

“Wij zijn al in 2015 door toenmalig gebouweigenaar CRI betrokken, om mee te denken over de mogelijke her- en/of nevenbestemming van het voormalige KPMG kantorencomplex”, vertelt Ferry Slijkerman, projectleider/adviseur bij Hiensch Engineering B.V. “Toen de plannen voor de ingrijpende herbestemming tot woongebouw concreter werden, hebben wij in overleg met CRI projectontwikkelaar M.J. de Nijs benaderd om het plan over te nemen. In de uitontwikkeling hebben wij de M.J. de Nijs bijgestaan als adviseur voor installaties en duurzaamheid.’’ 

Efficiënte uitwisseling van warmte en koude

“Op ons advies wordt The Mayor voorzien van een collectieve WKO-installatie”, vertelt Slijkerman. “Deze installatie levert niet alleen duurzame warmte en koude aan de woningen, maar ook aan het kantoordeel waarin Atos Origin is gevestigd. Omdat het kantoordeel een andere warmte- en koudebehoefte heeft dan de woningen, kunnen we heel efficiënt warmte en koude uitwisselen en afgeven.” Zonnepanelen leveren elektriciteit voor de gebouwgebonden installaties. “Hierdoor wordt het gebruik van fossiele brandstoffen flink teruggedrongen.”

Alle woningen krijgen een collectief ventilatiesysteem. “Compacte en stille CERA-units verzorgen 24/7 de juiste hoeveelheid verse lucht in de woon- en slaapkamers. Volledig vraaggestuurd, op basis van CO2-metingen”, aldus Slijkerman.
“De CERA-units zijn gekoppeld aan centrale WTW-units met koel- en verwarmingsbatterij op het dak, die in een efficiënte warmteterugwinning voorzien. Omdat het woongebouw direct aan de A9 is gelegen, hebben wij extra aandacht besteed aan de luchtkwaliteit. Zo worden speciale hoogrendement luchtfilters voorzien. Alle CERA-units zijn bovendien op afstand te monitoren, waardoor ook het beheer en onderhoud aanzienlijk vergemakkelijkt wordt.”

Adviseur en risicodragend installateur

Bijzonder in dit project is dat Hiensch Engineering B.V. naast adviseur ook risicodragend installateur is voor de klimaat- en sanitaire installaties. “Ons interne projectteam van ontwerpers en modelleurs is dagelijks bezig met de engineering van het project”, aldus Slijkerman. “Hierbij maken we gebruik van een 3D/BIM-model, waarin we alle installaties op een hoogwaardig niveau en clashvrij uitwerken. Voor de uitvoering werken we samen met een vaste club van leveranciers en installatiebedrijven, waarbij wij garant staan voor de kwaliteit. Ook hebben wij een adviserende en coördinerende rol in de exploitatie van de WKO-installatie en collectieve ventilatiesystemen. Wij zien het als een mooie uitdaging om deze mix van activiteiten samen met alle stakeholders in goede banen te leiden en zijn trots op onze rol in dit project.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details