Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Vaklieden met oog voor de toekomst
Levering van de VW ID.3 1st.

Vaklieden met oog voor de toekomst

Niet voor niets staat het Rotterdamse bedrijf al bijna twintig jaar bekend als dé specialist in buitengevelisolatie. Daarnaast verzorgt IJsselmonde steigerwerk, kleine bouwkundige werkzaamheden en spouwankerrenovatie. 

IJsselmonde bestaat sinds 2002, maar in het bedrijf zitten talloze jaren aan kennis en ervaring. Zo zijn de oprichters, Bas Boere en Ad van Raam, al sinds de jaren tachtig actief in de branche. Medevennoot Jacco Oostenbrug, die sinds 2015 in het bedrijf zit, draait inmiddels dertig jaar mee. En zelfs de nieuwe generatie, toekomstig vennoot Kevin Boere, heeft er al elf jaar in het bedrijf op zitten. “Met elkaar zijn we goed voor twee miljoen vierkante meter aan buitengevelisolatie”, zegt Bas Boere. “Dat komt neer op zo’n 80.000 woningen!”

Afspraak is afspraak

Kwaliteit voert sinds de oprichting de boventoon bij IJsselmonde. Of, zoals Bas Boere het zegt: “Het moet gewoon netjes. Daar zijn we heel strikt in.” Oostenbrug voegt toe: “Kwaliteit is ook: afspraak is afspraak. Wat we aan de voorkant van een project beloven, maken we in de uitvoering waar. Van onze mensen verwachten we niet alleen dat ze uitstekend werk leveren, maar ook dat ze flexibel en representatief zijn. Daar staat tegenover dat we onze mensen koesteren. We vormen een hecht team.”

3D-scanner die 600.000 punten per seconde maakt.

Alles digitaal

Dat IJsselmonde vasthoudt aan traditionele waarden, neemt niet weg dat het bedrijf zich continu vernieuwt en verbetert. “We werken al tien jaar digitaal”, zegt Bas Boere. “Vanaf de eerste offerte gaat een project het systeem in en van daaruit wordt alles geregeld en aangestuurd. Onze mensen buiten hebben allemaal een iPad.” Oostenbrug: “Het mooie van deze werkwijze is dat iedereen altijd alle actuele informatie heeft. Dat werkt effectiever en verkleint de kans op fouten.”

Geen rolmaten meer

“De volgende stap in het digitaal werken is het digitaal inmeten van gebouwen”, voegt Kevin Boere toe. “Voorheen gebeurde dit inmeten met een rolmaat. Dit duurde lang en niet iedereen hanteerde dezelfde methode. In plaats daarvan loopt nu één persoon met twee 3D-scanners om het gebouw. Die scanners lezen elk 600.000 punten per seconde. Op basis daarvan creëren ze een puntenwolk, die je op de computer kunt uitlezen. Je hebt dan een driedimensionaal beeld van het gebouw, met alle exacte afmetingen. Daarmee kun je allerlei ontwerpen maken en berekeningen uitvoeren.”

Klaar voor de toekomst

Innovatie gaat hand in hand met duurzaamheid. Ook daar zet IJsselmonde stevig op in.  Zo wordt het wagenpark vernieuwd met elf volledig elektrische Volkswagens ID.3 1st. Bovendien start binnenkort de bouw van een splinternieuw, duurzaam pand. Kevin Boere: “Met een gasloze aansluiting, 320 zonnepanelen en acht laadpalen voor elektrische auto’s wordt het pand modern en duurzaam. En omdat het pand vijf keer zo groot wordt, biedt het ook bedrijfsmatig gezien mogelijkheden voor de toekomst. Een van die mogelijkheden is prefab gevelelementen; een ontwikkeling die we zeer nauwlettend volgen.” Bas Boere: “Een ander belangrijk aandachtspunt voor de toekomst  zijn onze mensen. We zetten in op het aantrekken van jonge medewerkers, die we het vak laten leren van de oudere generatie. Zo blijft ook die jarenlange kennis en ervaring behouden.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details