Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Vakkundig laswerk draagt bij aan perfect werkende technische installaties

Vakkundig laswerk draagt bij aan perfect werkende technische installaties

In projecten, zoals het nieuwe center van Unilever in Wageningen, waar enorm veel aandacht wordt besteed aan de energiezuinigheid van het gebouw en het comfort en de gezondheid van de gebruikers, moeten de technische installaties perfect functioneren. Dat hangt af van de kwaliteit van de systemen, maar evenzeer van de correcte aansluiting van die installaties op het leidingnet en de nauwkeurige montage van de leidingen. Bij Unilever zorgen bijvoorbeeld twaalf luchtbehandelingskasten voor een gezond binnenklimaat in het gebouw. Deze immense kasten van 18 meter lang, ongeveer 6 meter breed en 3 meter hoog werden in verschillende grote modules naar de bouwplaats gebracht en daar gemonteerd en aangesloten. Hollander Techniek, binnen het bouwteam verantwoordelijk voor de technische installaties, deed voor die aansluiting een beroep op de gecertificeerde monteurs en lassers van Vipe Welding.

“We werden door Hollander Techniek gecontacteerd om de laswerkzaamheden aan de grote verdeelinstallaties en het leidingwerk op het dak van het gebouw uit te voeren en zo het installatiebedrijf bij te staan bij de montage van de prefab delen. Op zich was dit een niet al te complex, maar wel een heel mooi project, waarvoor we gedurende drie tot vier maanden met een team op de bouwplaats actief waren”, zegt Peter Alberts, directeur bij Vipe Welding. “Als gespecialiseerd lasbedrijf met twintig man in vaste dienst, op piekmomenten aangevuld met flexibele werkkrachten, staan we in voor het ontwikkelen en prefabriceren van grotere, vaak complexere utilitaire installaties, die we dan just-in-time op de bouwplaats leveren en, indien gevraagd, door onze monteurs en lassers ter plaatse projectkundig en correct laten installeren en afwerken. We zijn heel vaak betrokken bij datacenters, grote fabrieken en technische ruimtes en staan in voor stoom- en condensleidingen, gasleidingen, centrale verwarming, gekoelde watersystemen, industriële procesinstallaties, energiecentrales, verdeelstations, maar ook tanks en drukvaten.”

Vipe Welding was recent ook betrokken bij het nieuwbouwproject van Danone, waarvoor de firma alle laswerk alsook CV en GKW voor de non-food gerelateerde installaties uitvoerde.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details