Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Uw partner in prefab beton

Uw partner in prefab beton

Mede dankzij de ruim 50 jaar ervaring is het voor Hoco Beton mogelijk om voor alle denkbare toepassingen tot een oplossing met prefab beton te komen.

Hoco Beton beschikt over alle disciplines die nodig zijn om tot een goed resultaat te komen. Door alles in eigen beheer te doen, kunnen de engineers, mallenmakers, ijzervlechters en productiehal snel schakelen. Op deze manier gaat er geen onnodige tijd verloren aan bijvoorbeeld handelingen bij externe bedrijven. “Onze engineersafdeling maakt gebruik van de laatste technieken, met betrekking tot teken- en rekensoftware”, zegt bedrijfsleider Luc Op de Beke. “Met ons hoog gekwalificeerde personeel en onze ruime ervaring in het construeren in beton zijn wij in staat de meest complexe constructies te berekenen en tekenen. Door het gebruik van BIM-software kunnen we met alle mogelijke partijen die betrokken zijn in de engineering, BIM-modellen uitwisselen. Afstemmingsproblemen tussen de betrokken installateurs en andere partijen behoren dan ook tot het verleden.”

Voor de nieuwe woonwijk ‘Bij de Zijl’ op het voormalige ROC-locatie in Leiderdorp leverde Hoco Beton de sandwichelementen.

 

Documentloos produceren

Hoco Beton is voortdurend bezig met het optimaliseren van haar processen, geeft Op de Beke aan. “Onze engineeringsafdeling doet inmiddels alles in BIM, met de 3D-modellen sturen we de processen in onze fabriek aan. Zo worden er stuklijsten gegenereerd, waarmee benodigde inbouwvoorzieningen worden aangekocht. Daarnaast kunnen de 3D-gemodelleerde wapeningen worden omgezet naar productiedata, waarmee de buig- en nettenlasmachine wordt aangestuurd.” De laatste innovatie waarmee Hoco Beton bezig is geweest, is de Hololens. “We gebruiken de Hololens sinds begin dit jaar”, zegt Op de Beke. “Met deze Hololens worden met augmented reality de wapeningskorven of andere elementen geprojecteerd op de productietafel. Deze techniek maakt het mogelijk documentloos te produceren. De eerste resultaten van de Hololens wijzen uit dat we efficiënter kunnen werken en dat de faalkosten worden beperkt. Met deze techniek hebben we op den duur papieren tekeningen niet meer nodig.”

Hoco Beton kan ver meedenken in de detaillering van betonnen elementen.

 

Ver meedenken in de detaillering

Het Weertse bedrijf bestaat sinds 1965 en richt zich sinds 1973 op de specialistische toelevering van prefab betonnen bouwelementen. “Hiervoor is destijds gekozen omdat het bedrijf kansen in de prefabmarkt zag”, geeft Op de Beke aan. “Dankzij onze ruime ervaring kunnen we ver meedenken in de detaillering van betonnen elementen. Dat wordt steeds belangrijker, aangezien architecten in hun creaties steeds verder gaan. Daarom presenteren we ons graag als partner van allerlei soorten bouwbedrijven en willen we ook graag meedenken in maatwerkoplossingen. Als onderdeel van een projectteam kunnen we in overleg met aannemer, architect en constructeur werken aan de beste maatwerkoplossing en met onze kennis zorgen we ervoor dat er kostenefficiënt wordt gewerkt.”

Randstedelijke nieuwbouw

Hoco Beton richt zich met zijn prefab betonelementen voornamelijk op nieuwbouwprojecten in de Randstad, vooral Amsterdam en Rotterdam. “Daar worden de meeste hoge gebouwen gebouwd”, licht hoofd bedrijfsbureau Renaud Clermont toe. “Zo leveren we architectonisch beton, zoals balkons en galerijen met aangestorte borstweringen voorzien van steenstrips, structuurwanden en prefab beton in verschillende kleuren. Daarnaast zorgen we voor casco’s in de woningbouw, utiliteitsbouw en infra, waaronder galerijen, trappen, balkons en sandwich­elementen.” Bij dit laatste past het bedrijf Schöck-isolink toe, de nieuwste techniek in het verankeren van sandwichverankeringssystemen. Deze techniek zorgt voor een optimalisatie in koudebruggen, wat een betere isolatie garandeert. Zo leverde Hoco Beton voor de nieuwe woonwijk ‘Bij de Zijl’ op het voormalige ROC-locatie in Leiderdorp sandwich­elementen in combinatie met dit systeem. Het bijzondere aan dit project was ook dat in samenwerking met Vink Bouw een wind- en waterdicht gevelsysteem is ontworpen. Het afwerkingsniveau van deze elementen heeft ertoe geleid dan er steigerloos kon worden gebouwd.   


Hoco Beton

Trancheeweg 16-18

6002 ST Weert

T + 31 495 57 96 79

E info@hoco-beton.nl

W www.hoco-beton.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details