Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuws

Unieke projecten verdienen unieke coatings!

Vanwege de toenemende vraag naar unieke coatings heeft FALK Bouwsystemen, in samenwerking met een aantal architecten, zorgvuldig een aantal mooie en unieke coatings geselecteerd. Hiermee introduceert de Nederlandse producent van sandwichpanelen een compleet nieuwe coatinglijn: FALK Specials.

Foto_Falk

Tekst | FALK Bouwsystemen

Beeld | FALK Bouwsystemen

2 juni 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Sandwichpanelen en architectuur gaan hand in hand. FALK denkt dan ook graag met de architect of opdrachtgever mee in zijn of haar materiaalselectie. Ondanks de vele bestaande kleurmogelijkheden is FALK continu op zoek naar nieuwe en bijzondere kleuren. “De afgelopen maanden zijn we de wereld overgegaan, op zoek naar de beste, mooiste en meest unieke coatings”, vertelt Marketing Manager Patrick van Haaften. “En die zijn gevonden!”

Drie kleurenlijnen

FALK Specials bestaat uit drie kleurenlijnen: Metallics, Wood en Black & White, die allen exclusief verkrijgbaar zijn bij FALK Bouwsystemen. “De metallic coatinglijn bevat een zestal unieke coatings die dicht bij de oorspronkelijke kleur van de metalen blijven. Kleurrijk, oersterk en beeldschoon zijn termen die deze prachtige coatings goed omschrijven. Iedere kleur is weer anders, maar alle zes zijn zeer goed te combineren met onze basic coatings. Hiermee genieten architecten én eindklanten van een prachtige kleur op hun gevel, dak of wand.” Ook de natuurlijke houtlooks geven identiteit aan ieder bouwproject, aldus Van Haaften. “Deze prachtige coatings bieden de uitstraling van hout, maar laten afnemers profiteren van de voordelen van staal. De coatings hebben ieder een eigen karakter en zijn zowel binnen als buiten toepasbaar. Genoeg mogelijkheden dus!”

Daarnaast biedt de FALK Specials coatinglijn twee coatings, die beiden beschikken over bijzondere kenmerken. FALK Black Matt is uniek bij FALK verkrijgbaar en geeft zwart een kleur. FALK Reflective White is een witte coating die beschikt over een reflectiegraad van maar liefst 85 procent. Hierdoor hebben gebouweigenaren minder lichtbronnen nodig in hun gebouw en wordt er dus minder elektriciteit verbruikt. Een coating met een duurzaam karakter!

100% circulair

“Naast de keuzemogelijkheden in coatings, kleuren en liniëring is er nu ook het kernmateriaal waarmee de impact om het milieu aanzienlijk wordt verminderd”, benadrukt Van Haaften. “Wie kiest voor sandwichpanelen met CradleCore® isolatiekern, ontvangt een terugkoop- of terugnamegarantie waarmee na de levensduur van het gebouw de producten weer ingeleverd kunnen worden. De producten zullen worden gerecycled en verwerkt tot nieuwe bouwmaterialen. Dit betekent dat sandwichpanelen met CradleCore® 100% circulair zijn.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details