Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Unieke en 100% circulaire sandwichpanelen

Unieke en 100% circulaire sandwichpanelen

Samen met zusterbedrijf InSus heeft FALK Bouwsystemen veel tijd en geld geïnvesteerd in het circulair maken van sandwichpanelen en met een positief resultaat. Met de CradleCore® isolatiekern produceert en levert FALK nu de eerste 100% circulaire sandwichpanelen ter wereld.

“Voor het nieuwe bedrijfsgebouw van DAVO in Deventer was hoofdaannemer Aan de Stegge Twello op zoek naar circulaire bouwmaterialen. Met ons CradleCore® concept konden we een oplossing bieden die perfect bij de visie van de eindklant aansluit”, vertelt commercieel directeur Dennis Jordaan. “De kern van deze nieuw ontwikkelde sandwichpanelen kan eenvoudig van het staal gescheiden worden. Het staal wordt gerecycled in de hoogovens en weer gebruikt voor een nieuw product, terwijl het isolatieschuim uit de kern tot een nieuwe circulaire isolatieplaat wordt verwerkt. Deze sandwichpanelen worden standaard met een terugnamecertificaat geleverd, wat betekent dat InSus ze binnen 40 jaar terugneemt. Optioneel kan ook voor een terugkoopgarantie binnen 25 jaar gekozen worden. Als fabrikant nemen we zo verantwoordelijkheid voor onze materialen, ook nadat we deze op de bouwplaats gebracht hebben.”

FALK Bouwsystemen uit Ede produceert en levert al 13 jaar geïsoleerde beplating voor dak, wand en gevel. De specialist in sandwichpanelen beschikt over twee hightech productielijnen.  

Minder materiaal en lager gewicht dankzij nieuwe POF-kabel

Duurzame technische installaties worden steeds belangrijker in het bouwproces. Als daar circulariteit bij komt, worden de uitdagingen nog groter. Meer dan ooit moet de installateur samen met zijn leveranciers en opdrachtgever nadenken over geschikte oplossingen. Van Dalen Installatietechniek staat al ruim 60 jaar synoniem voor vakkundig advies en de deskundige installatie van duurzame technische installaties en weet dus van aanpakken.

“Toen Aan de Stegge Twello met het project van DAVO startte, nam ze contact met ons op. We hebben al vaker samengewerkt en vullen elkaar perfect aan”, vertelt projectleider Frank Oostewechel. “We gingen op zoek naar de meest circulaire oplossingen voor onder meer sanitair en waterafvoer, warmtepompsystemen, ventilatie, camerabeveiliging, inbraakpreventie, toegangscontrole, brandbeveiliging, duurzame verlichting, …. Bovendien moesten de kantoren onafhankelijk van elkaar geklimatiseerd worden.”

Innovatieve kabel

Van Dalen Installatietechniek ontzorgt klanten volledig: van plan tot uitvoering. De firma werkt vaak in een bouwteam, waar ze samen met andere partners nadenkt over oplossingen en processen. Voor de uitwerking beschikt ze over een eigen engineeringsafdeling en montageteams op de bouwplaats. “Voor de data-installatie bij DAVO werd nauw samengewerkt met de specialisten van Isolectra, wat resulteerde in de ontwikkeling van de innovatieve POF-kabel”, gaat Oostewechel verder. “De gemiddelde lengte van een datakabel is 50 meter en een CAT6 netwerkkabel weegt ongeveer 55 gr/m. Bij een CAT6 netwerk wordt naar elke outlet een eigen kabel getrokken. Dat wil zeggen dat voor een dubbele outlet 100 meter kabel nodig is, goed voor 5.000 gram. Voor dezelfde installatie heb je slechts 1 POF-kabel van 50 meter nodig en die weegt bovendien maar 7,5 gr/m. De benodigde hoeveelheid kabel wordt gehalveerd en het gewicht gaat van 5.000 naar slechts 375 gram, een reductie van meer dan 95%.”


"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details