Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Ultrasnelle ontwikkeling  DSV Tholen met juiste locatiekeuze  en advies op maat’

‘Ultrasnelle ontwikkeling DSV Tholen met juiste locatiekeuze en advies op maat’

Turnkey-bouwer Unibouw lost huisvestingsvraagstukken op. Met transportbedrijf DSV wordt momenteel op deze wijze een XXL DC in het Zeeuwse Tholen gerealiseerd. Commercieel adviseur Rogier Jansen: “Wij leggen geen standaardconcepten voor aan de klant, maar zijn ervaringsexperts en hebben sectorspecialisten waardoor wij de juiste stappen nemen op het juiste moment. Dit vergt aandacht, precisie en niet te vergeten: een heldere communicatie – turnkey-bouw op maat in alle aspecten. Wij ontzorgen DSV met inbegrip van de locatiekeuze.”

Met de portal Bouwgrondvinden.nl en ondersteuning in het vergunningentraject, alsmede coördinatie van de uitvoering, heeft Unibouw een leidende rol, zegt Jansen. “Wij hebben met DSV dergelijke trajecten al eerder doorlopen, in de realisatie van warehouses in ’s Heerenberg, Dordrecht en Venlo. Binnen het ontwikkelproces zijn voor het oplossen van het vraagstuk zelf, de kwaliteit en de planning alle aspecten van belang: de uitvoeringsplanning hangt samen met het voortraject – het vinden van een geschikte locatie, de contacten met de gemeente en het rond krijgen van de vergunningen. In de samenhang maken wij het verschil.”

DSV had enige urgentie vanwege een aflopend huurcontract voor het bestaande distributiecentrum in de regio. In januari 2019 werd een vraag uitgezet op Bouwgrondvinden.nl (een platform van de Van Dijk Groep waarop veel beschikbare bouwgrond in Nederland voor bedrijven wordt weergegeven) voor een perceel in West-Brabant. Die locatie werd gevonden op bedrijventerrein Welgelegen in de omgeving van Bergen op Zoom, net over de grens met Zeeland in de gemeente Tholen. DSV Solutions kocht het terrein van 15 hectare, en met de gemeente kon snel zaken worden gedaan.

Deeloplevering in mei

“De inspanningen en medewerking van de gemeente Tholen mogen zeker worden vernoemd”, vervolgt Jansen. “Het vergunningentraject is gestart in juni 2019 en in augustus zijn wij begonnen met de grond- en funderingswerkzaamheden. Sowieso is het niet eenvoudig om een perceel van deze omvang te vinden.” In mei 2020 moet de eerste 50.000 m² klaar zijn voor ingebruikname. Een harde afspraak, net als de eindoplevering van de volledige projectomvang in september. “Tot en met het hekwerk en de bestrating hebben wij dan alles geregeld.”

Van locatiekeuze tot en met oplevering

Unibouw voorziet als aannemer in turnkey-bouw. In de realisatiefase zijn partijen betrokken die eerder voor DSV hebben gebouwd, maar dat is geen vast gegeven. “De partijen in de engineering zijn dezelfde als eerder, met als resultaat dat wij dergelijke complexen volgens de vereiste planning kunnen realiseren. Zonder echt teamwerk in de afstemming van disciplines kom je er niet. Kern van de zaak is dat wij als Unibouw het huisvestingsvraagstuk van de klant oplossen, waarbij wij uiteindelijk de opdrachtgever compleet bedienen van locatiekeuze tot en met oplevering. Hierdoor kan DSV met contractpartners tijdig aan de inhuizing beginnen en het DC tijdig in gebruik nemen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details