Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Uitvoering W-installaties was een militaire operatie’
Luchtbehandelingskasten op het dak van het outletcentrum.

‘Uitvoering W-installaties was een militaire operatie’

“We hadden verschillende opdrachtgevers op dit project”, zegt directeur Jan Paul Birkhoff van BLR-Bimon. “We verzorgden de W-installaties van 31 winkelpanden: 15 voor bouwbedrijf To Build, die bouwde in opdracht van ingenieurs- en projectmanagementbureau NewArmstrong, en 16 in directe opdracht van de winkeleigenaren. Verder hadden we te maken met de randvoorwaarden vanuit eigenaar Neinver en Het Projectbureau, de partij die als bouwheer verantwoordelijk was voor het gehele winkelcentrum.”

BLR-Bimon verzorgde de W-installaties van 31 winkelpanden.

Duurzame installaties

Een belangrijke randvoorwaarde betrof duurzaamheid, wat onder andere tot uiting komt in de BREEAM-NL-certificering van The Style Outlets. Birkhoff: “In het bestek stond voorgeschreven dat het outletcentrum gasloos moet zijn, met onder meer warmtepompen en een energiezuinig VRF-systeem. Uit kostenoverweging adviseerden en installeerden we een aantal alternatieve oplossingen, waaronder splitunits in plaats van VRF.” BLR-Bimon bracht de warmtepompen, klimaatinstallaties en luchtgordijnen aan, inclusief de regeltechniek. De W-installateur installeerde tevens het sanitair en het ventilatiesysteem met warmteterugwinning.

31 winkels in 6 weken

“De uitvoering van de W-installaties was een militaire operatie”, blikt Birkhoff terug. “We hadden 6 weken om alle winkels te realiseren. En dat op een bouwlocatie waar in totaal zo’n 600 man rondliep, die allemaal gebruikmaakten van de lift en de twee bouwkranen. Ons team, met ervaren vakmensen, werkte ontzettend hard om dit voor elkaar te krijgen. Daarbij vertrouwden we op onze ervaring en pioniersmentaliteit, waarmee we onze opdrachtgevers al meer dan 50 jaar ontzorgen. Om alles in goede banen te leiden, stationeerden we onze magazijnman 3 dagen per week op de bouwlocatie. Ook hadden we veel profijt van onze projectleider, die al 32 jaar ervaring heeft in retailprojecten.” Birkhoff is trots: “Met het hele team, en in samenwerking met onze leveranciers en partners, hebben we een topprestatie geleverd.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details