Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Uitkragende balkons met koudebrugonderbreking
Het Schöck Isokorf® verankeringssysteem voorziet in de constructieve verankering van de ruim 300 uitkragende balkons van Sluishuis.

Uitkragende balkons met koudebrugonderbreking

Voor specialist in wapeningstechniek, thermische isolatie en contactgeluidisolatie Schöck Nederland bv is geen project te complex. Dat bewijst de Apeldoornse producent, adviseur en leverancier bijvoorbeeld in De Zalmhaven in Rotterdam, de Trudo Toren in Eindhoven en het Sluishuis in Amsterdam. “Voor de constructieve verankering van de ruim 300 uitkragende balkons van Sluishuis hebben wij het Schöck Isokorf® verankeringssysteem geleverd”, vertelt Peter Nijweide van Schöck Nederland bv. “De Schöck Isokorf® T type K elementen zijn uitgevoerd met 80 mm Neopor® isolatie en een HTE-Compact® drukelement uit ultrahogesterktebeton, met een nóg lagere warmtegeleiding en hogere draagkracht.”

Schöck Isokorf® T type K is een constructief verankeringssysteem en heeft als nevenvoordeel het onderbreken van koudebruggen bij balkons en galerijen. “De KOMO-gecertificeerde elementen zijn standaard beschikbaar in hoogten van 160-250 mm en in deelbare modules van 250, 500 en 1.000 mm, maar uiteraard zijn wij ook sterk in maatwerk”, aldus Nijweide. “De Schöck elementen zijn door HCI Prefab in de balkonelementen en betonvloeren ingestort.” 

Schöck Isokorf® T type K.

Technisch voorstel en tekeningen

“Met diverse berekeningen en op basis van de belastingen hebben wij de weerstand tegen vermoeiing, voelbare trillingen, thermische uitzetting en krimp onderbouwd”, aldus Nijweide. “Ook hebben wij de balkons gecontroleerd op windbelasting, op basis waarvan we een technisch voorstel en bijbehorende tekeningen hebben uitgewerkt.” Om de Schöck Isokorf® verankeringssystemen perfect in te kunnen passen in het ontwerp, zijn op de website van Schöck Nederland bv de CAD/BIM-bestanden beschikbaar. “Ook in dit project is hier gebruik van gemaakt.”

Energieneutraal en brandwerend

Schöck Isokorf® T type K is door het Passivhaus Institut in Darmstadt (DE) gecertificeerd als ‘energiebesparingscomponent’ voor balkonaansluitingen. “Door het gebruik van roestvaststaal en industrieel staal met een specifieke las minimaliseren wij het warmteverlies en kunnen zeer hoge isolatiestandaarden (energieneutraal) worden bereikt”, besluit Nijweide.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details