Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Twee zusterbedrijven werken zij aan zij bij de Blankenburgverbinding
John Bunnik Grondverzet verhuurt machines al dan niet met machinist.

Twee zusterbedrijven werken zij aan zij bij de Blankenburgverbinding

Een groot deel van het grootgrondverzet en alles wat daarmee te maken heeft bij de Blankenburgverbinding wordt gedaan door John Bunnik Grondverzet. Zij verhuurt graafmachines en shovels inclusief machinist. Ook zusterbedrijf Bunnik Verhuur ondersteunt het project met de verhuur van diverse materialen. 

De werkzaamheden variëren van saneringswerk tot het verwerken van slib en alles wat daar tussenin zit.

John Bunnik Grondverzet stoelt op veertig jaar ervaring. Al meer dan 25 jaar is het een vaste partner van Ballast Nedam, dat onderdeel is van bouwconsortium BAAK. Deze opdrachtgever weet dus precies wie er bij Bunnik in dienst is en wat het vakbekwame personeel allemaal kan. “De uitvoerders die er lopen, weten wat ze krijgen van ons en bellen op welke machinist ze willen hebben”, vertelt Perry Bunnik, bedrijfsleider en zoon van de oprichter. “De samenwerking met BAAK loopt uitstekend. We zijn geen heel groot familiebedrijf, maar we verzetten veel werk. Er is een goede samenwerking tussen Grondverzet en Verhuur, waardoor we goed kunnen inspelen op complexe situaties. We zijn heel trots dat we mee mogen werken aan dit gigantische project.”

Aanpassing van materieel

De werkzaamheden voor de Blankenburgverbinding bestaan onder meer uit saneringswerkzaamheden van vervuilde grond, het creëren van gewapende grondconstructies en het verwerken van slib uit de tunnel. Bunnik: “Het slib wordt naar een depot gebracht waar het gezeefd en opgeslagen wordt. Later in het werk wordt het opgemengd en verwerkt.”

John Bunnik maakte een gewapende grondconstructie volgens het ontwerp van BAAK.

Wanneer dat nodig is, wordt het materieel aangepast aan het werk. Zo heeft het bedrijf geïnvesteerd in big bag vullers om 4.000 big bags te kunnen stapelen in een gewapende grondconstructie volgens het ontwerp van BAAK. “We hebben ook de aansluitingen gemaakt naar de A15 toe. Dat gebeurde in het weekend, er werd zelfs ’s nachts doorgewerkt. Inmiddels ligt er een aansluiting vanaf de A15 naar de tunnel die meer dan 20 meter hoog is. Die hebben we eerst tot 6 meter ontgraven en daarna in laagjes opgebouwd. En dat terwijl we er zijn begonnen toen alles nog vlak was. De hoeveelheid grond die verwerkt wordt, is echt bijzonder”, aldus Bunnik.

Bunnik Verhuur assisteert het project met de verhuur van aggregaten, lichtwagens, sleufbekistingen, minikranen tot 7 ton, bronneringspompen en vuilwaterpompen, bijvoorbeeld voor de riolering.

Synergie tussen twee bedrijven

Zusterbedrijf Bunnik Verhuur, opgericht in 1995, assisteert het project met de verhuur van aggregaten, lichtwagens, sleufbekistingen, minikranen tot 7 ton, bronneringspompen en vuilwaterpompen. “We denken mee met onze klanten en geven advies. We voeren werkzaamheden uit voor zowel grote als kleine projecten en bedrijven. Van oudsher richt Verhuur zich op de verhuur van bronneringspompen onder het motto: al staat het water nog zo hoog, Bunnik pompt alles weer droog”, aldus Bunnik. Het assortiment aan materiaal voor de verhuur is inmiddels zeer divers, als het maar met grond-, weg- en waterbouw te maken heeft. “Je kunt het zo gek niet bedenken, of wij verhuren het. Als er behoefte is aan specifieke oplossingen, dan zijn wij de beroerdste niet om daarin te investeren. Ook BAAK maakt dankbaar gebruik van ons omvangrijke assortiment bij de Blankenburgverbinding. Zo ontstaat een mooie synergie tussen onze twee bedrijven. Opdrachtgevers hebben steeds één aanspreekpunt voor al het materiaal en toebehoren. We staan 24/7 paraat.”    

Bouwinfo

Opdrachtgever
Rijkswaterstaat

Aannemer
Bouwconsortium BAAK

Deel grondverzet
John Bunnik

Onderwaterbetonvloer
DISA International

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details