Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Twee unieke torens vormen de Poort van Ypenburg
Minerale gevelstrips in rood-/oranjetinten contrasteren mooi met de witte omlijsting.

Twee unieke torens vormen de Poort van Ypenburg

Een herkenbaar gevelbeeld kenmerkt de nieuwe Hofbadtoren aan de rand van Den Haag. Deze woontoren is vanaf de omliggende snelwegen te zien en vormt samen met de bestaande Couperus-toren ‘de Poort van Ypenburg’.

De sociale huurwoningen, die in opdracht van Staedion in 2021 zijn opgeleverd, bieden veel voordelen voor de bewoners. De gevelisolatie voldoet aan de energetische eisen van vandaag waardoor de huurders er comfortabel kunnen wonen. Remco Gertsen, Manager Business Development bij Isoned B.V. voegt daaraan toe: “De Hofbadtoren wordt gekenmerkt door de minerale gevelbekleding, die het verlengde is van het al bestaande zwembad: het Hofbad. De minerale gevelstrips hebben tal van voordelen, waaronder een grote vormgevingsvrijheid en duurzaamheid in zowel het materiaal als de lange levensduur. De gevelstrips worden gedroogd in plaats van gebakken, wat zorgt voor een verminderde CO2-uitstoot. Waar de rood-/oranjetinten zorgen voor een herkenbaar gevelbeeld, moderniseren de witte kaders de Hofbadtoren en geeft het pand een frisse uitstraling aan de entree van Ypenburg.”

Duurzame gebouwen van de toekomst worden gerealiseerd met behulp van de buitengevelisolatiesystemen van Sto Isoned B.V. Als marktleider in dit segment voor een totaaloplossing in de bouwwereld maakt Sto Isoned B.V. Nederland al 40 jaar duurzamer én mooier door moderne gevelsystemen met een ultieme vormgevingsvrijheid.

Bijzondere structuur

Prefab gevelelementen in combinatie met minerale gevelbekleding hebben gezorgd voor een herkenbaar gevelbeeld, inclusief de duurzame isolatietechnieken die vandaag de dag zo belangrijk zijn. De gevelbekleding in rood-/oranjetinten heeft een bijzondere textuur en zorgt zo voor een uniek en onderscheidend ontwerp dat toch mooi opgaat in de omgeving. Met name de witte omlijsting steekt bijzonder af tegen de rood/oranje gevelbekleding. “Een nieuwe gevel die aan de energetische eisen voldoet is een uitgelezen kans om Nederland kleur te laten bekennen. Om recht te doen aan de bewoners én om het straatbeeld een afspiegeling te laten zijn van onze maatschappij”, aldus Rob de Jong, Managing Director van Sto Isoned B.V.

De Hofbadtoren is de gezichtsbepalende entree van Ypenburg.

Duurzaam ontwerp

Nederland wil de wooncrisis oplossen door vóór 2030 voldoende woningen bij te bouwen. Dat is een flinke uitdaging, ook voor Sto Isoned B.V. Het optimaliseren van bouwprocessen in iedere fase van een project is hierbij noodzakelijk. Onder andere stijgende energiekosten en geluidsoverlast kunnen beperkt worden door de professionele gevelisolatiesystemen van Sto Isoned B.V.

De verduurzaming van de appartementen in de Hofbadtoren in Den Haag is in volle vaart gebeurd. De sociale en duurzame huurwoningen zijn in het bezit van Staedion en gebouwd volgens het concept van aannemer Dura Vermeer Bouw Rotterdam BV. In september 2019 is gestart met de bouw van de Hofbadtoren. Samen met de al aanwezige Couperus-toren vormt zij de Poort van Ypenburg. De Hofbadtoren ligt in het verlengde van het bestaande zwembad en heeft dezelfde stijl gevelarchitectuur. De toren biedt 162 twee- en driekamerappartementen in verschillende huurklassen. Alle appartementen hebben een buitenruimte aan de zon- en geluidsluwe zijde waardoor een prettig woon- en leefklimaat voor de bewoners ontstaat. Het biedt inwoners van Den Haag de kans om op een nieuwe sociale huurwoning in een prachtige wijk, vlakbij uitvalswegen, openbaar vervoer en allerlei voorzieningen.

De twee- en driekamerappartementen van 50 m2 tot 65 m2 zijn duurzaam en energiezuinig. Zij worden aangesloten op de stadsverwarming en zijn hierdoor ook nog eens gasloos. Overigens komen er ook zonnepanelen, zowel op het dak als op de zijgevel van het gebouw. Ook heeft het gebouw een lagere EPC dan wettelijk voorgeschreven. De Hofbadtoren biedt bovendien een perfect uitzicht en doet op unieke wijze mee aan de kleurbekenning én verduurzaming in Nederland.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details