Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Turnkey bouwconcept bloeit op in tijdelijke huisvestingsbranche
Het ontwerp is opgebouwd als één volume met drie accenten.

Turnkey bouwconcept bloeit op in tijdelijke huisvestingsbranche

Voor dit wooncomplex maakte Hercuton één-op-één gebruik van haar turnkey bouwconcept voor bedrijfshuisvesting. Met deze unieke toepassing is het zaadje geplant voor een potentiële groeimarkt.

Hercuton realiseert de nieuwbouw van de Flower Tower in opdracht van Peter Ruigrok, eigenaar van uitzendbureau Ruigrok Productive B.V.. “Als turnkey bouwer ontzorgden we de opdrachtgever van A tot Z”, zegt projectleider Peter de Bie van Hercuton. “We verzorgden onder meer het ontwerp, de constructieberekeningen, de omgevingsvergunning, de ruw- en afbouw en de infra.” Commercieel manager Jack van den Broek voegt toe: “In deze opdracht was een belangrijke rol weggelegd voor John Celie, eigenaar van Celieplant/Bouquetnet en Bloominess. De Flower Tower biedt onderdak aan zijn arbeidskrachten en is op zijn initiatief ontwikkeld.”

Witte ingeschoven volumes die als een soort kantelen boven het gebouw uitsteken.

Modulair bouwconcept als basis

De Flower Tower heeft een totale oppervlakte van 3.913 vierkante meter en 380 vierkante meter aan galerijen. Het vijflaagse, L-vormige gebouw biedt ruimte aan 87 appartementen en studio’s met in totaal tweehonderd bedden. Van den Broek: “Het ontwerp is gemaakt door Mark Hardy, één van onze huisarchitecten, en gebaseerd op ons modulaire bouwconcept. Het casco is volledig uitgevoerd in beton, waarbij de stramienmaten zijn afgeleid van de afmetingen van onze elementen. Dit resulteerde in een strak en recht gebouw, dat visueel aansluit op de naastgelegen bedrijfspanden.” Kenmerkend voor het exterieur is de afwerking met natuursteengranulaat en de contrasterende, witte ingeschoven volumes die als  een soort kantelen boven het gebouw uitsteken. Het interieur is uitgevoerd met duurzame en onderhoudsvriendelijke materialen en hoogwaardig afgewerkt in diverse kleuren.

Snelheid, kwaliteit en flexibiliteit

Op 10 december 2019 ging de eerste paal van de Flower Tower de grond in. Half februari volgde de fundering, eind maart startte Hercuton met de montage van de prefab betonnen elementen. De Bie: “Het voordeel van ons modulaire bouwconcept zit onder meer in de kwaliteit en snelheid van bouwen. Onze elementen worden onder perfecte omstandigheden in de fabriek geprefabriceerd en vervolgens, op de dag nauwkeurig, op de bouwplaats geleverd. Daar hoeven we ze alleen nog te monteren.” Binnen dit strak georganiseerde proces liet het team van Hercuton zich tevens van zijn flexibele kant zien. “Tijdens de bouw wijzigde de samenstelling van de appartementen”, legt Van den Broek uit. “Hierdoor moesten we in de appartementen extra brandwerende maatregelen nemen. Dat hebben we, binnen de planning, voor elkaar gekregen.”

Slaapgedeelte van één van de 86 appartementen.

Mooi concept

Zes dagen voor de geplande oplevering, op 29 januari, leverde Hercuton het appartementencomplex sleutelklaar op. Op 30 januari namen 150 medewerkers er al hun intrek. “De behoefte aan tijdelijke huisvesting is groot”, zegt Van den Broek. “Dat geldt in de eerste plaats voor de medewerkers en voor betrokken ondernemers als John Celie. Tegelijkertijd zien we dat gemeenten en provincies deze vorm van tijdelijke huisvesting toejuichen. Met het short stay appartementengebouw hebben we dan ook een mooi concept in handen dat kan uitbloeien tot een succesvolle product/marktcombinatie.”  

Bouwinfo

Opdrachtgever
Uitzendbureau Ruigrok Productive B.V., Hillegom 

Architect en aannemer
Hercuton, Nieuwkuijk

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details