Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Turn-key bouwen: de sleutel tot een zorgeloos bouwtraject

Turn-key bouwen: de sleutel tot een zorgeloos bouwtraject

Totaalontzorging is voor veel opdrachtgevers een belangrijke reden voor de turn-key bouwwijze van Hercuton te kiezen. De prefab betonbouwspecialist neemt tijdens het bouwtraject veel werk, maar ook veel zorgen uit handen. Zo kan de opdrachtgever zich volledig op zijn core business richten.

“Turn-key bouwen houdt in dat wij de verantwoording nemen voor het gehele bouwtraject”, vertelt directeur Ivo van der Mark van Hercuton. “Wij adviseren bij de locatiekeuze, maken het ontwerp en de planning, verzorgen de vergunningaan­vragen, bouwen de bedrijfsruimte en verzorgen de afbouw en installaties. Via Servicebouwplus verzorgen wij desgewenst ook het onderhoud.”

Wensen opdrachtgever
“Turn-key bouwen begint altijd met een gesprek met de opdrachtgever”, vervolgt Van der Mark. “Tijdens dat gesprek inventariseren we zijn wensen. Vanaf dat moment, tot aan de ‘sleutelklare’ oplevering, zijn wij verantwoordelijk voor het waarmaken van die wensen. Dit houdt onder meer in dat wij het volledige risico dragen en alle contacten onderhouden met de betrokken partijen. Dus ook met onderaannemers en leveranciers. Doordat wij hun werkzaamheden in ons bouwproces integreren, realiseren we een snelle bouwtijd. Voor de opdrachtgever zijn wij het enige aanspreekpunt.”

Hercuton

Voortgang Airforce 2018-10-23.

Geen gebouw hetzelfde
Ook het bouwconcept van Hercuton draagt bij aan het ontzorgen van de opdrachtgever. De modulaire bouwmethode met prefab betonelementen biedt op verschillende wijzen zekerheid. Van der Mark: “De opdrachtgever weet precies wat hij krijgt. De gebouwen die wij al opgeleverd hebben, fungeren vaak als referentie voor de nieuw te bouwen panden. Het mooie aan het bouwconcept is dat er vele toepassingsmogelijkheden zijn, in zowel vorm als kleur en afwerking. Geen gebouw is dus hetzelfde.” Ook qua planning biedt de modulaire bouwwijze zekerheid. Doordat alle elementen geprefabriceerd worden, kan Hercuton de bouwwerkzaamheden op locatie tot op de minuut nauwkeurig inplannen en afstemmen.

Loftarchitectuur
Op dit moment verzorgt Hercuton in Zandvoort de turn-key bouw van het nieuwe hoofdkantoor van het hoogwaardige kledingmerk Airforce. “We hadden ruimte nodig om verder te groeien”, zegt eigenaar Dennis van den Horn van Airforce. “Daarvoor wilden we een onderhoudsvrij gebouw met een industriële, strakke uitstraling.” Tijdens zijn zoektocht naar die uitstraling raakte Van den Horn gecharmeerd door de loftarchitectuur van Hercuton. “Voor mij is loftarchitectuur erg rustgevend. Bovendien ben ik symmetrisch ingesteld. De ruimte, de hoge plafonds en strakke lijnen brengen overal hetzelfde gevoel over en laten onze kledingcollecties maximaal tot hun recht komen.”

Hercuton

Ivo van der Mark.

‘Doen waar je goed in bent’
Bij Airforce heeft Van den Horn de laatste jaren diverse winkels verbouwd. Hij weet dus wat er allemaal bij komt kijken. Voor dit nieuwbouwproject koos hij bewust voor de turn-key bouwwijze van Hercuton. “Wij doen waar we goed in zijn, namelijk het ontwerpen en verkopen van ons product. En we laten Hercuton doen waar zij goed in zijn: het bouwen en coördineren van ons gebouw.” In oktober 2018 startte Hercuton met de montage van de prefab betonelementen. Binnen vijf weken stond de ruwbouw en sindsdien ziet Van den Horn zijn gebouw met de dag mooier worden. “Tot nu toe ben ik erg tevreden. Alle medewerkers zijn betrokken bij de bouw en denken actief mee. Zorgen nieuwe inzichten voor aanpassingen in de bouw, dan zijn zij bereid daarin mee te gaan. Dat werkt erg prettig.” In mei 2019 wordt het nieuwe hoofdkantoor, inclusief bestrating, sleutelklaar opgeleverd. Airforce neemt het pand dan direct in gebruik

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details