Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Bouwen Aan Monumenten

Tuin van Noord, Rotterdam | Standaardwerk met hier en daar een uitdaging

naamloos-1-kopieren-11

22 oktober 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Samenwerken met een betrouwbare partner voor alle houten schrijnwerk

Veel bouwbedrijven doen graag een beroep op ervaren onderaannemers bij de realisatie van hun projecten. Zo is BIK bouw al jaren trouwe klant bij CPI BV. Ook voor de verschillende fases van Tuin van Noord in Rotterdam leverde de timmerfabriek onder meer kozijnen en entreekozijnen, trappenhuiskozijnen, deuren en dakelementen. De eerste levering dateert van vorig jaar, maar ook vandaag krijgt de specialist nog opdrachten en aanvragen voor nieuwe elementen, voor de verdere afwerking van onder meer de cellenvleugels, het voormalige Huis van Bewaring en de Vrouwenvleugel.

CNC Product Innovation, kortweg CPI BV uit Ridderkerk is één van de vaste partners van BIK bouw bij de realisatie van de meest uiteenlopende nieuwbouw- en renovatieprojecten. “Onze samenwerking startte in het verleden met de productie van enkele kozijnen en deuren, maar stelselmatig werden we meer en meer ingeschakeld voor de uitwerking en productie van allerlei bouwelementen in hout. We produceren ramen, deuren, kozijnen, gootlijsten, dakelementen, trappen, …, maar ook speciale elementen zoals sierlijsten en transportblokken”, vertelt zaakvoerder Patrick Maljers. “Een kwaliteitsvolle afwerking en een snelle, betrouwbare levering komen bij ons op de eerste plaats. Dankzij onze ervaren medewerkers en een modern machinepark met onder meer 4- en 5-assige CNC-bewerkingscentra kunnen we flexibel inspelen op elke vraag uit de markt, van architecten, aannemers en particulieren voor de meest uiteenlopende projecten, zoals nieuwbouwwoningen, kantoren, scholen, zorginstellingen, winkels, maar ook voor scheepsbetimmering, renovaties en restauraties.”

Tuin van Noord

Toen BIK bouw de opdracht kreeg om verschillende deelprojecten binnen het transformatietraject van Tuin van Noord te realiseren, werd ook CPI BV bij de uitwerking en productie van verschillende houten bouwelementen betrokken. “De productie van de eerste kozijnen en andere elementen voor dit prestigeproject dateren al van vorig jaar, maar ook dit jaar hebben we al heel wat elementen voor onder meer het Huis van Bewaring, de Kapel, de Hofpoort en de Vrouwenvleugel geleverd”, geeft Maljers aan. “Alhoewel dit project als dagdagelijkse business beschouwd kan worden, zijn er toch hier en daar wel wat uitdagingen aan verbonden, zoals de vol eikenhouten kozijnen voor de voordeuren, de energie-efficiënte achterzetkozijnen en het dak van het nieuwbouwgedeelte van het Huis van Bewaring, dat we samen met BIK bouw ontwikkelden om de gewenste overspanningen en schuinte te overbruggen. Dit project is voor ons nog niet afgerond. We zijn onder meer nog betrokken bij de kozijnafwerking in de woningen van de voormalige cellenvleugels uit Fase 1 en ook vandaag komen nog steeds nieuwe opdrachten en zelfs prijsaanvragen voor Tuin van Noord binnen.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details