Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Trillingsvrij en trillingsarm heiwerk
Funderingstechnieken De Coogh zorgde in ARTIS voor trillingsvrij en trillingsarm heiwerk

Trillingsvrij en trillingsarm heiwerk

Heien zonder overlast voor dieren en bezoekers

Funderingstechnieken De Coogh verzorgde het heiwerk voor het nieuwe Leeuwenverblijf in ARTIS. Om overlast voor dieren en bezoekers te voorkomen, werden hier speciale buispalen voor gebruikt.

Het Zaandamse bedrijf is al vijfendertig jaar specialist in de aanleg en het herstel van funderingen, heiwerken, vijzelen en kelderbouw. Edwin de Nijs nam het bedrijf vijf jaar geleden, samen met zijn vrouw, over van zijn schoonouders. Er zijn dagelijks zo’n veertig mensen voor het bedrijf aan de slag. De Nijs: “We werken zowel rechtstreeks voor particulieren als in onderaanneming voor aannemers, vastgoedontwikkelaars, gemeenten en woningbouwcorporaties. We doen wel vaker zaken met de hoofdaannemer van het project bij ARTIS, Van Wijnen, en hebben een goed onderling contact. Van Wijnen deed een specifieke uitvraag in verband met de bijzondere locatie en de wensen van de opdrachtgever. En voor ons is dit natuurlijk een leuk project om aan mee te werken.”

Zo min mogelijk trillingen

Voor het aanbrengen van de heipalen maakte De Coogh gebruik van twee systemen: een trillingsarm geheide stalen buispaal en een trillingsvrij geschroefde stalen buispaal. Deze systemen worden ingezet in omgevingen waar trillingen overlast veroorzaken. “In dit geval voor de dieren en bezoekers, maar ook omdat er palen vlak naast een technische ruimte moesten komen. En je wilt niet dat trilling daar storing veroorzaakt. In dit geval heeft de omgeving niet eens gemerkt dat we daar aan het werk waren.”

Het bedrijf voerde het project uit in twee fases: in de eerste fase werden in anderhalve week tijd trillingsarm tien palen aangebracht, in fase twee trillingsvrij nog eens zestig palen in drie weken tijd. “Vervolgens kon de aannemer aan de slag met het betonwerk op onze palen, waarop het zichtwerk komt. Al ons werk bevindt zich onder de grond, maar is wel erg belangrijk: als wij het niet goed doen, zakt alles in.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details