Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Trapleuningen met LED-verlichting: De fraaie en functionele eyecatchers
De professionele LED handrailsystemen zijn geschikt voor binnen en buiten.

Trapleuningen met LED-verlichting: De fraaie en functionele eyecatchers

Het vinden van fietsenstalling IJboulevard is nooit een probleem. Fraaie, verlichte hekwerken op de fietserstrappen wijzen de weg en begeleiden bezoekers naar de fietsenrekken. De gemeente Amsterdam vond bij ILLUNOX dé oplossing om de verlichting te upgraden tot een energiezuinige eyecatcher en een meerwaarde voor de look and feel van de IJboulevard.

De professionele LED handrailsystemen zijn geschikt voor binnen en buiten.

Fabrikant Lagusski van ILLUNOX startte in 2007 met de ontwikkeling en fabricage van de trapleuningen met LED-verlichting. De energiezuinige verlichting is stijlvol geïntegreerd in de leuningen en volgt de looplijnen van gebouwen en openbare ruimtes. Inmiddels zijn de eerste systemen doorontwikkeld tot een breed aanbod van standaard- en maatwerkproducten, geschikt voor in- en outdoor en uitgevoerd in rvs of met een coatingkleur naar wens. Voor elk project biedt het ILLUNOX-assortiment een passende keuze om verzamelplaatsen te upgraden tot een lichte, overzichtelijke plek die aangenaam en veilig voelt.

De verlichte leuningen wijzen de weg naar de fietsenstalling.

Meedenkend partner

Voor de verlichte hekwerken bij de IJboulevard werd ILLUNOX al vroeg in het project benaderd. “We hebben vanaf het eerste contact meegedacht met opdrachtgever en architect”, vertelt Saskia de Jong, commercieel directeur van ILLUNOX. “Hoe konden de railsystemen met LED-verlichting zo fraai mogelijk geïntegreerd worden? Wat waren de vereisten voor de elektravoorziening? En wanneer kon wat uitgevoerd worden? Daarbij moesten alle producten en werkmaterialen vooraf worden aangeleverd bij een logistieke hub. Dat was een leuke extra uitdaging. Ondanks dat wij als afwerkende partij altijd als laatste ons werk kunnen doen, hebben wij perfect binnen de afspraken en deadlines onze montages kunnen uitvoeren.”

One-stop-shop

ILLUNOX ontwikkelt, ontwerpt en produceert het leuningwerk in eigen huis op de productielocatie te Wijchen. Op basis van de wensen van de architect en/of opdrachtgever wordt alles door eigen professionals gerealiseerd. De Jong: “Doordat we met het ILLUNOX-productenscala zowel het leuningwerk als de LED-verlichting, inclusief de benodigde voedingskasten, op maat produceren en leveren, bieden we onze klanten een complete totaaloplossing. Daarbij draaien we ook voor specifiek maatwerk onze hand niet om.”

Inmiddels hebben de verlichte leuningen van ILLUNOX hun weg gevonden naar vele trein- en metrostations, loop- en fietsbruggen, entrees en trappen in en rondom openbare gebouwen, concertgebouwen en restaurants. Niet alleen nieuwe bouwwerken, maar ook verzamelplaatsen waar de tand des tijds had toegeslagen kregen met de verlichte leuningen weer een eigentijdse uitstraling.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details