Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Jaarboek

Totaalpakket in stalen hek- en trapconstructies

Foto 1 – Hektracon kopiëren
Stalen trapproductie in eigen werkplaats.

Tekst | Tekst | Chris Elbers Beeld | Hektracon

26 januari 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Als het gaat om nieuwe producten, maar ook in het geval van renovatie. Het bedrijf heeft alles aan boord om het gehele proces, van ontwerp tot en met oplevering, in eigen beheer uit te voeren. Een kwaliteit die vooral aannemers en architecten telkens weer ervaren in de alledaagse praktijk.

Directeur/eigenaar Martijn Kouwenberg heeft met zijn bedrijf de afgelopen jaren mooie progressie gemaakt. Gestart als eenmanszaak is het vanuit het Brabantse Vorstenbosch actieve Hektracon inmiddels uitgegroeid tot een team van twintig enthousiaste medewerkers. Kundige specialisten die garant staan voor stalen producten van topkwaliteit. Ongeacht of ze nu binnen of buiten worden toegepast. “Ontwerp, productie en montage: we doen alles zelf”, zegt Kouwenberg. “Een aanpak die start met het inmeten van de situatie ter plaatse en het met de klant bespreken van de mogelijkheden. Daarmee leggen we de basis voor een eindresultaat dat aan alle wensen van de opdrachtgever voldoet.”

Stalen trap geladen en klaar voor speciaal transport.

3D ontwerp

Na het zetten van deze eerste stappen gaan de tekenaars van Hektracon aan de slag. Met behulp van een 3D tekenprogramma wordt het idee vertaald naar een BIM-ontwerp dat aansluitend aan de klant ter controle wordt aangeboden. Na akkoord volgt de productie van het stalen object in de ruim bemeten werkplaats van Hektracon. “Al dan niet in combinatie met hout, natuursteen of glas. Want ook dat behoort bij ons tot de mogelijkheden”, aldus Kouwenberg. “Uiteindelijk zorgt onze monteursploeg ervoor dat het product vakkundig op locatie wordt gemonteerd.”   


Stalen buitentrap Golfbaan Bernardus te Cromvoirt

In opdracht van de aannemer mocht Hektracon voor Golfbaan Bernardus in Cromvoirt een stalen buitentrap ontwerpen, produceren en monteren. De grootste uitdaging was dat deze trap zonder spil moest worden gerealiseerd. De binnenboom van de trap is uitgevoerd in een spiraalvorm van plaat (30 mm dik). De trap heeft een totale hoogte van 13.000 mm en een diameter van 4.500 mm. Het totaalgewicht is circa 18.000 kilogram.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Randy van den Hoek

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Stedenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details