Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Jaarboek

Totaalpakket in stalen hek- en trapconstructies

Print_Hektracon-vanMossel-Rotterdam-02_Studio-Rijkvol(ENT_ID=19
Hektracon realiseerde de stalen hoofdtrap voor Van Mossel Mercedes-Benz Rotterdam (Charlois). De trap heeft verschillende binnen- en buitenradii met een variabele breedte van 4.200 naar 1.800 mm.

Tekst | Chris Elbers

Beeld | Hektracon

17 december 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Sinds de oprichting in 2005 heeft Hektracon Steel Solutions zich ontwikkeld tot een kundige en veelzijdige specialist op het gebied van stalen hek- en trapconstructies, klein constructiewerk en maatwerk specials. Niet alleen als het gaat om nieuwe producten, maar ook in het geval van renovatie. Het bedrijf heeft alles aan boord om het gehele proces van ontwerp tot en met oplevering in eigen beheer uit te voeren. Een kwaliteit die vooral aannemers en architecten telkens weer ervaren in de alledaagse praktijk.

Directeur/eigenaar Martijn Kouwenberg heeft met zijn bedrijf de afgelopen jaren mooie progressie gemaakt. Gestart als eenmanszaak is het vanuit het Brabantse Vorstenbosch actieve Hektracon inmiddels uitgegroeid tot een team van twintig enthousiaste medewerkers, van engineers tot constructiebankwerkers en monteurs. Stuk voor stuk kundige specialisten die garant staan voor stalen producten van topkwaliteit. Ongeacht of deze nu binnen of buiten worden toegepast. “Ontwerp, productie en montage: we doen alles zelf”, benadrukt Kouwenberg. “Een aanpak die start met het inmeten van de situatie ter plaatse en het met de klant bespreken van de mogelijkheden. Daarmee leggen we de basis voor een eindresultaat dat aan alle wensen van de opdrachtgever voldoet.”

Voor GymWorld in Zoetermeer realiseerde Hektracon een binnentrap, gemaakt van kokerprofiel trapbomen met stalen tredenbakken gevuld met beton.

Na het zetten van deze eerste stappen gaan de tekenaars van Hektracon aan de slag. Met behulp van een 3D tekenprogramma wordt het idee vertaald naar een BIM-ontwerp dat aansluitend ter controle aan de klant wordt aangeboden. Na akkoord volgt de productie van het stalen object in de ruim bemeten werkplaats van Hektracon. “Al dan niet in combinatie met hout, natuursteen of glas. Want ook dat behoort bij ons tot de mogelijkheden”, aldus Kouwenberg. “Uiteindelijk zorgt onze monteursploeg ervoor dat het product vakkundig op locatie wordt gemonteerd. Daarmee vormt elk project – groot of klein – een nieuw visitekaartje en sterk staaltje van onze expertise.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Randy van den Hoek

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Stedenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details