Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Totaalinstallatie voor woningen op Landgoed Klingelbeek
Van vloerverwarming tot inpandig nutstracé: Van den Berg Installateurs doet de volledige installatie per woning.

Totaalinstallatie voor woningen op Landgoed Klingelbeek

Bouwbedrijf Karbouw schakelde het bedrijf in voor zowel de E-installatie als W-installatie: van verlichting tot luchtbehandelingsinstallaties en van verwarming tot sanitair. Tot op heden gaat het om drie gebouwen: twee appartementsgebouwen en een tweekapper.

Vanuit de pelletkachels onder het appartementencomplex met vier appartementen gaat de warmte naar alle woningen op het landgoed toe. Van den Berg Installateurs zorgt hier voor de totale installatie: vloerverwarming, waterleidingen, ventilatie, afvoer van riool- en regenwater, 230-Volt installatie, verlichting, inpandig nutstracé en zonnepanelen op het dak. “Met name de houten tweekapper is voor ons een nieuwe manier van werken”, vertelt Arjen Ruitenbeek, projectleider E-installatietechniek bij Van den Berg Installateurs. “Daar wordt de installatie eerst helemaal uitgetekend, omdat de wanden prefab worden aangeleverd. De uitsparingen voor de installaties zitten er dus al in. Normaal gesproken frezen en boren wij die er zelf in. Ook werkt hout heel anders dan steen.” Voor de installateurs is het zaak om zeer nauwkeurig te werken, want de woningen zijn eigenlijk al klaar. Ze hoeven alleen nog in elkaar gezet te worden.

Het project is voor de totaalinstallateur niet alleen leuk vanwege het werk, het vindt ook nog eens plaats in een schitterende omgeving.

Landgoed Klingelbeek is het eerste project dat Van den Berg Installateurs doet voor Karbouw. Het is een leuk project in een mooie omgeving, vindt Ruitenbeek. “Mogelijk volgen er later nog andere woningen op het terrein. De samenwerking met Karbouw verloopt erg goed.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details