Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Totaalbeleving op nieuwe outdoor living-site

Totaalbeleving op nieuwe outdoor living-site

Op 20 oktober is Renson Outdoor feestelijk geopend. De productie van de outdoorproducten had er al een tijdje zijn intrek genomen. Wie geregeld de E17 neemt tussen Kortrijk en Gent kon trouwens al enkele jaren niet naast de indrukwekkende, 380 meter lange gevel kijken. “Totaalbeleving, daar is het ons om te doen”, benadrukt CEO Paul Renson. “In het NOA outdoor living-inspiratiepark vind je buitenleven vanaf nu dan ook in al zijn facetten.”

De lichte en horizontale architectuur bevat eigen gevelelementen van Renson, in combinatie met natuurelementen die het totaalverhaal versterken.

Op bedrijvenzone De Prijkels in Kruisem staat outdoor living centraal voor Renson. Rond dat concept is de site dan ook vanaf het prille begin ontwikkeld. Het gebouw is opgevat als een ‘tuin-paviljoen XXL’ langs de snelweg. Architect Luc Binst, die al meerdere Renson-gebouwen uittekende, licht toe: “De kantoren, productie en showroom zijn geïntegreerd in de paviljoengevel van maar liefst 380 meter lang. De lichte en horizontale archi-tectuur bevat eigen gevelelementen van Renson, in combinatie met natuurelementen die het totaalverhaal versterken. Zo is de link tussen de façade en wat erachter schuilgaat altijd aanwezig.”

De site is maar liefst 10 hectare groot.

Gestandaardiseerd maatwerk

Achter die markante façade bevindt zich onder meer een hoogtechnologische productiehal voor ‘gestandaardiseerd maatwerk’. Van waar ook ter wereld stuurt een Renson-verdeler met één muisklik de unieke configuratie van een terrasoverkapping door voor productie in deze fabriek. “De maatwerkproductie wordt hier van begin tot eind digitaal aangestuurd om ze zo gestandaardiseerd mogelijk te laten verlopen”, zegt Dieter Heyman, general manager van Renson Outdoor. “Op deze nieuwe productiesite worden voortaan alle Renson-buitenproducten voor wereldwijde export gemaakt. Van terrasoverkappingen, carports en alle bijbehorende accessoires zoals verlichting, schuifpanelen, plantenbakken, zitbanken en andere designtuinelementen: onze nieuwe productie-eenheid kan een capaciteit aan die drie keer groter is dan wat we voorheen aan ‘outdoor living’ produceerden in Waregem.” Naast de Renson Outdoor-productie, kantoren en NOA outdoor living (zie kaderstuk) vind je er ook een testcentrum en trainingsfaciliteiten, die zijn ontworpen door Embo Architecten.

Renson nam het initiatief om, samen met meer dan dertig andere high-end outdoor living-partners, een heus inspiratiepark op poten te zetten.

Een duurzaam verhaal

Met zuinige technieken en aluminium als belangrijkste grondstof streeft Renson naar duurzame productie. Die missie zet het familiebedrijf kracht bij door ook op zijn nieuwste site te investeren in duurzaamheid. Zo is de site onder meer zelfvoorzienend qua waterbeheer. Onder het productie-gebouw zijn regenwaterreservoirs geplaatst die 1,7 miljoen liter kunnen opvangen. Bovendien wordt het proceswater lokaal gezuiverd en gerecupereerd. Het afvalwater uit de lakstraat kan na zuivering bijvoorbeeld gebruikt worden om profielen te spoelen in de voorbehandeling van het lakwerk.

Van moderne stadstuin over luxewellness en van comfortabel tuinkantoor tot toegankelijk groenplein: het komt allemaal samen in de totaalbeleving die ‘buitenleven’ hoort te zijn.

De warmte- en koelvoorzieningen worden gevoed door een BEO-veld met 120 boringen van 100 meter diep. Dit BEO-veld is gekoppeld aan een BKA-plafond (betonkernactivering), vloerverwarming en een luchtgroep voor de binnenruimtes. Om piekmomenten in de kantoren op te vangen, zijn er ook ventiloconvectoren geplaatst voor kortstondige versterking van de klimatisering. Tot slot leveren 6.700 zonnepanelen zo’n 2 megawatt stroom. De site heeft daardoor nauwelijks energie van het net nodig.    

TECHNISCHE FICHE
  • Bouwheer Renson Group (Waregem)
  • Architect Binst Architects (Antwerpen) & Embo Architecten (Waregem)

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details