02:04
12-07-2018

‘Totaalaanbieder in kozijnprojecten zet maximaal in op bewonerstevredenheid’

Samen werken aan de beste kozijnprojecten, van plan tot en met levering, montage en onderhoud. Dát is de corebusiness van Dekker Kozijnprojecten. In 1975 gestart als aannemingsbedrijf in klein- en grootschalige nieuwbouwprojecten, later aangevuld met renovaties, spitst het familiebedrijf zich inmiddels al 20 jaar volledig toe op bewonersgerichte renovatieprojecten waarbij naast kozijnproducten ook bijbehorende gevelbekleding in één beweging worden aangepakt.

“Bewonersgericht renoveren zit verweven in het DNA van ons bedrijf”, vertelt Algemeen Directeur Marieke Koorevaar. “Van de directie en werkvoorbereiding tot en met de timmerlieden en monteurs in het veld. We weten wat het betekent om in een woning te verblijven, terwijl een groot deel van de gevel open ligt en een keur aan werkzaamheden wordt uitgevoerd. Door bewoners zorgvuldig en duidelijk te informeren, met aandacht voor hun specifieke vragen, door te werken met een realistische tijdsplanning én door overlast tot een minimum te beperken, proberen wij hen maximaal van dienst te zijn.” Dit lukt het best wanneer Dekker Kozijnprojecten al in een vroegtijdig stadium bij een project wordt betrokken, vertelt ze. “We zitten graag al in de adviesfase met de opdrachtgevende partijen en eventuele bouwpartners aan tafel, met als doel om projecten zo slim, efficiënt én duurzaam mogelijk te kunnen vormgeven. De keuze voor het juiste kozijnproduct is daarbij van groot belang. Op basis van de wensen en specificaties van de opdrachtgever, onder andere op het gebied van materiaalgebruik, profilering, energieprestaties en total cost of ownership gaan we op zoek naar het beste product. Doordat we niet gelieerd zijn aan een fabriek of profielsysteem, kunnen we ons volledig richten op de projectspecifieke behoeften en kwaliteitseisen en zo het best passende kozijn voor ieder project selecteren. In hout, kunststof of aluminium. Tijdens het werk proberen we zo min mogelijk tijd in de woning door te brengen, om de overlast voor bewoners te minimaliseren. Dat doen we bijvoorbeeld door de kozijnen af te timmeren met een afgewerkte aftimmering, zodat er geen schilder meer nodig is.”


Vervanging van de kunststof kozijnen van 110 woningen, Lopikhof te Amsterdam. Opdrachtgever Dura Vermeer Bouw Heyma BV.

Volledig in eigen beheer
Dekker Kozijnprojecten verzorgt de volledige toelevering van de kozijnproducten, inclusief bijbehorende gevelbekleding. Koorevaar: “We werken samen met diverse vaste partners, zodat we continuïteit in de toelevering van kwalitatief hoogstaande en gecertificeerde producten kunnen garanderen.” En ook de montage gebeurt in eigen beheer. “In de huidige professionele markt worden nauwelijks nog slechte kozijnen geleverd. Maar in de manier waarop zo’n kozijn geplaatst wordt, is nog wel heel wat te winnen. Voor het slagen van een project is een juiste kozijnmontage dan ook onontbeerlijk, waarin onze eigen timmerlieden optimaal voorzien. Voorafgaand aan ieder project maken we graag een proefwoning, om te controleren of aan alle beoogde doelstellingen wordt voldaan en of de gekozen werkwijze bevalt. Waar nodig kunnen we dan nog zaken optimaliseren, voordat we bij de bewoners aan de slag gaan. In onze eigen werkplaats kunnen we aftimmeringen, vensterbanken en prefab elementen voorbereiden, waarbij we niet afhankelijk zijn van derden en snel kunnen schakelen wanneer dat nodig is.”

Eenduidige montage
Om een constante kwaliteit te borgen, worden de kozijnproducten en de gevelbekleding altijd op een eenduidige manier gemonteerd. “Wanneer wij bijvoorbeeld kunststof kozijnen monteren, dan doen wij dat altijd KOMO-gecertificeerd. Daarmee geven wij onze opdrachtgevers maximale garantie op de levering en montage van kwalitatief goede producten”, vertelt Koorevaar. “Daarnaast beschikken wij over een FSC®- en PEFC-certificaat. Al het hout dat wij verwerken, is afkomstig uit gecertificeerde bossen.”

Na oplevering staat Dekker Kozijnprojecten ook in voor de nazorg, dat onder andere nastelwerkzaamheden, onderhoud en eventuele reparaties omvat. Daarmee levert het bedrijf een totaaloplossing voor haar opdrachtgevers, met een kwalitatief hoogwaardige gevel, een optimaal wooncomfort én maximale bewonerstevredenheid als resultaat.


Marieke Koorevaar, Algemeen Directeur van Dekker Kozijnprojecten.

 

Tekst: Lieke van Zuilekom
Beeld: Dekker Kozijnprojecten

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie.

*Door op 'inschrijven' te klikken gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Bouwinfo


DEKKER KOZIJNPRIJECTEN
Laantje 3
4225 PC Noordeloos (ZH)

T  +31 (0)183 58 16 26
info@dekkerkozijnprojecten.nl
www.dekkerkozijnprojecten.nl