Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Tot wel 42% energie besparen en comfort verhogen
Voor het nieuwe KFC-restaurant in Foodcourt Nieuwegein leverde en monteerde FAAC BV een automatische schuifdeur met geïntegreerd Airslide luchtgordijn.

Tot wel 42% energie besparen en comfort verhogen

Automatische schuifdeur met geïntegreerd luchtgordijn

Duurzaamheid en energiebesparing zijn bij elk bouwproject opnieuw van toepassing. De automatische deuroplossingen van FAAC BV, specialist in toegangssystemen voor personen, voertuigen en toegangscontrole, dragen op dat vlak hun steentje bij en worden in de meest uiteenlopende toepassingen gebruikt. FAAC BV kreeg de opdracht om voor het nieuwe KFC-restaurant in Foodcourt Nieuwegein een geschikte oplossing te voorzien. Er werd gekozen voor een automatisch schuifdeursysteem met geïntegreerd luchtgordijn. Resultaat: nog meer energie bespaard en een hoger comfort voor de bezoeker.

“Vanuit het filiaal in Doetinchem zijn we verantwoordelijk voor assemblage, plaatsing, onderhoud en service van onder meer de automatische deuren in alle Nederlandse projecten”, vertelt Accountmanager Koen Leijen. “Zo werden we vorig jaar door fastfoodketen KFC gecontacteerd om een geschikte oplossing te leveren en monteren voor de nieuwe vestiging in Foodcourt Nieuwegein, die binnenkort de deuren opent. Recent integreerden we een energiezuinige totaaloplossing: een automatische ‘Energy Saving’ schuifdeur gecombineerd met een gepatenteerd
Airslide luchtgordijn.”

Uitstekende en veilige sluiting

Dergelijke automatische deursystemen staan nooit onnodig open en sluiten op een veilige manier zodra de bezoeker gepasseerd is. Ook opent de deur niet of nauwelijks indien een persoon voor of achter de deur langs loopt. De deur onderscheidt namelijk een bezoeker van een voorbijganger. Extra dichte borstels tussen de deuren zorgen ervoor dat ze goed sluiten en geen warmte of kou doorlaten. Alle systemen worden bovendien geleverd met een schakelende voeding met een laag energieverbruik.

Geïntegreerd en gepatenteerd luchtgordijn

“We scoren hoog op het vlak van energiebesparing, maar toch kon het nog beter. Daarom ontwikkelden we de Airslide, een uniek product op de markt. De Airslide is een geïntegreerd en gepatenteerd luchtgordijn. Het gordijn vormt een schild, waardoor de lucht van binnen en van buiten gescheiden wordt. Zo wordt het binnenklimaat in de winter beschermd tegen kou en in de zomer tegen overmatige warmte. Het luchtverlies wordt beperkt tot 45%, het warmteverlies tot zelfs 52%, wat kan resulteren in een energiebesparing tot wel 42%”, licht Leijen toe. “Dankzij de keuze voor een entreesysteem met geïntegreerd luchtgordijn werd bij KFC in Nieuwegein niet alleen energie, maar ook veel ruimte bespaard. De traditionele sluis met twee deuren is immers vervangen door één deursysteem.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details