Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Topkwaliteit ramen en gevels dankzij duurzame samenwerkingen’
Het Maria Montessorigebouw is het meest duurzame gebouw op de universiteitscampus, met certificaat BREEAM-NL ‘Excellent’. Groep Vorsselmans heeft hieraan bijgedragen met een hoog isolerende gevel met triple glas.

‘Topkwaliteit ramen en gevels dankzij duurzame samenwerkingen’

Specialist in aluminium ramen en gevels Vorsselmans wordt graag zo vroeg mogelijk bij nieuwbouw- en renovatieprojecten betrokken, om een technisch, functioneel én economisch haalbaar en maakbaar gevelontwerp te kunnen garanderen. “We werken het liefst in bouwteamverband”, vertelt Gedelegeerd Bestuurder Mark Vorsselmans. “In de VO- en DO-fase hebben we met name een adviserende rol. Bijvoorbeeld met betrekking tot de technische haalbaarheid en dimensionering van het gevelontwerp. Vervolgens volgt het offertetraject, waarna we de gevel graag detailleren en controleren in een BIM-model, van waaruit we ook de uitvoeringsstukken genereren.”

“De gevel is één van de belangrijkste pijlers van een gebouw. Aansluitend op de hoofddraagstructuur en installatietechnieken, die zorgen voor een betrouwbaar en beheersbaar gebouw, zorgt de gevel namelijk voor een optimaal werk- en leefcomfort én een hoogwaardige uitstraling”, aldus Vorsselmans. “Voor architecten is het haast onmogelijk om te weten wat er technisch en functioneel allemaal mogelijk is. Ontwikkelingen in onze sector gaan razendsnel. Zowel op het gebied van (Schüco) gevelsystemen als glas. Als gevelbouwer zijn wij dan ook een belangrijke schakel. We zijn gezond en durven innovatieve oplossingen op de markt te brengen, maar zijn ook realistisch en weten wat wel en niet kan. Door in partnership samen te werken met de eindklant, architect, aannemer én leveranciers zorgen wij dat de haalbaarheid en maakbaarheid van een project aanzienlijk worden vergroot, terwijl risico’s beter beheerst kunnen worden.”

Als voorbeeld van een succesvol partnership noemt Vorsselmans de nieuwbouw van het Maria Montessorigebouw voor de faculteit Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen. “Bij dit project was sprake van een aanbestedingstraject, waarin we als partners met aannemer Berghege Heerkens bouwgroep en architectonisch betonleverancier Microbeton hebben samengewerkt”, vertelt Vorsselmans. “Hierdoor sluiten architectonisch beton, glas, aluminium en gevelbekledingen naadloos op elkaar aan.”

Het Maria Montessorigebouw is het meest duurzame gebouw op de universiteitscampus, met certificaat BREEAM-NL ‘Excellent’. “Vorsselmans heeft hieraan bijgedragen met een hoog isolerende gevel met triple glas. In de verbindingsbrug tussen de bouwdelen is jumbo beglazing gemonteerd van maar liefst 1.250 kg en 7 meter hoog. En ook in de verdere materialisatie stond duurzaamheid voorop. Zo is voor de verticale plankbekleding gekozen voor Resysta. Dit innovatieve biomateriaal bestaat voor 60% uit de hulzen van rijstkorrels en zorgt voor een warme uitstraling binnen de strakke witte betonkaders. Engineering en uitwerking vonden plaats in nauwe samenwerking met Limeparts-Drooghmans. In de grijze en bronskleurige cassettebekleding tussen de verdiepingen zijn nestkasten voor onder andere huismussen en zwaluwen geïntegreerd.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details