Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Tonnen aan gips en bergen aan vakmanschap
De afbouw rondom de theaterzaal van het Donker Curtius.

Tonnen aan gips en bergen aan vakmanschap

Het Donker Curtius is een levensgroot portfolio voor allround afbouwbedrijf Stam Montagebouw. In de afbouw van het onderwijsgebouw zijn namelijk alle disciplines voorbijgekomen. “Alles wat wij doen, zit in dit project”, vertelt projectleider Eduard ten Ham. Met een sterk staaltje vakmanschap en planning, heeft het afbouwbedrijf de binnenkant van Donker Curtius omgetoverd tot een inspirerende leerfabriek.

Je zou het bijna niet zeggen als je het imposante eindresultaat van het Donker Curtius ziet, maar bij de afbouw kwamen aardig wat uitdagingen kijken: “Ten eerste hadden we maar zeven maanden tijd om de volledige afbouw te realiseren”, vertelt Ten Ham. “Dit is best krap en daarom waren er altijd minimaal 20 van onze mensen aanwezig. Verder heeft het gebouw veel ronde, organische vormen. Gebogen wanden moeten aan bepaalde eisen voldoen en bestaan uit veel lagen. Dit is altijd spannender dan simpele rechte lijnen.”

Meterslang vakmanschap

De afbouw van het 11.000 m2 grote pand bevat maar liefst 50.000 m2 aan gips. Hiermee is onder andere 11.500 m2 aan metalstudwanden, 400 m2 aan rigitone plafonds en 350 m2 aan metalstudplafonds gebouwd. Ook heeft Stam Montagebouw 9.000 m2 aan systeemplafonds en 900 m1 aan koof gerealiseerd. “Bijna alles wat je ziet in de ongemeubileerde ruimtes, hebben wij gemaakt”, legt Ten Ham uit. “De vloeren zijn niet van ons, maar verder hebben wij overal aan meegewerkt.”

Een goede samenwerking is het halve werk

Voor de ‘stamgasten’, zoals ze zichzelf noemen, is een project als het Donker Curtius geen vreemde. De afbouw van grote, multifunctionele gebouwen is de expertise van Stam Montagebouw. Toch was het Donker Curtius-project nog steeds speciaal: “We zien ieder project als een uniek moment om te laten zien wat we kunnen en om te genieten van onze passie. In het Donker Curtius hebben onze eigen mensen samen met de collega’s van de andere bedrijven een prachtig eindresultaat neergezet en daar zijn we trots op!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details