Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Toekomstbestendig, slim én stekerbaar deurcommunicatiesysteem voor het Zandkasteel in Amsterdam
Alle appartementen worden voorzien van zeer fraaie 7″ touchscreen videomonitoren.

Toekomstbestendig, slim én stekerbaar deurcommunicatiesysteem voor het Zandkasteel in Amsterdam

In het hart van winkelcentrum Amsterdamse Poort, op steenworp afstand van NS- en metrostation Bijlmer Arena wordt een voormalig ING-kantoor en gemeentelijk monument uit 1986 gerenoveerd en getransformeerd tot een mixed use gebouw met kantoren, horeca, een internationale school én circa 300 appartementen. Bewoners van de ‘ready to use’ appartementen hebben straks tal van faciliteiten tot hun beschikking, waaronder het innovatieve IP-deurcommunicatiesysteem van Vercoma. Dankzij iPlusBUS van Beoview plukken zij alle vruchten van toekomstbestendige, zéér krachtige en flexibele deurcommunicatietechniek, terwijl installateur Blom Elektrotechniek profiteert van alle voordelen van een 100% stekerbaar systeem.

“In nauwe en intensieve samenwerking met Blom Elektrotechniek hebben wij de systemen voor het Zandkasteel gefinetuned”, vertelt Arjan Schouten, Manager Sales & Service bij Vercoma. “Vervolgens zijn op onze assemblage-afdeling in Wormerveer alle systeemcomponenten geëngineerd, geconfigureerd en geprogrammeerd, zodat de installateur alles plug-and-play kan aansluiten.” Alle appartementen worden voorzien van zeer fraaie 7″ touchscreen videomonitoren, vertelt hij. “Bovendien worden de entrees voorzien van onze compacte 5″ BEOTOUCH-C touch­screen panelen, in combinatie met compleet afgemonteerde montagekasten voor de centrale voorzieningenruimte.”

100% stekerbaar, flexibel en snel

“iPlusBUS biedt alle voordelen van full-IP-deurcommunicatietechniek, maar dan in combinatie met de bekende traditionele simpele bus-infrastructuur”, aldus Schouten. “Andere IP-systemen op de markt zijn ster-bekabeld, waardoor de aanleg complex én duur is. iPlusBUS brengt hier verandering in. Het systeem is 100% stekerbaar, dus enorm snel én flexibel te installeren. Indien gewenst kan de bestaande netwerkinfrastructuur bovendien worden hergebruikt. In het Zandkasteel is er echter voor gekozen om de complete infrastructuur te vervangen.”

Altijd up-to-date

Dankzij kosteloze firmware-updates blijft iPlusBUS tot in de lengte van jaren up-to-date. Een IPGateway Remote maakt het bovendien mogelijk om de iPlusBUS installatie op afstand te beheren en monitoren. “Ook kan het systeem flexibel aangepast of uitgebreid worden. Zo is het mogelijk om een belpaneel bij de eigen voordeur te plaatsen of om extra monitoren toe te voegen.”

De BEOTOUCH-C touchscreen panelen aan de buitenzijde zijn zeer slagvast en bieden mogelijkheden voor lettertoevoeging (A t/m Z). “Dit is zeer interessant voor transformatieprojecten zoals het Zandkasteel, waar in één keer 300 appartementen (en dus adressen) toegevoegd moeten worden”, aldus Schouten. “Om een maximale veiligheid te borgen wordt, met behulp van webrelais, de sturing van de entreedeuren van binnenuit geregeld.” De video-touchscreen monitoren in de appartementen zijn eenvoudig uit te breiden met een BWCM Wifi inklikmodule, zodat bewoners oproepen eventueel ook op hun smartphone kunnen ontvangen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details