Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Toegangscontrole en parkeermanagement op maat
Schmit verzorgt ook het onderhoud van de parkeeroplossing.

Toegangscontrole en parkeermanagement op maat

Voor bewoners, bedrijven en bezoekers

Schmit Parking Solutions levert, installeert en onderhoudt de parkeeroplossingen voor de mobiliteitshub Elements in Haarlem. “Het werk wordt steeds complexer, maar dat maakt het juist leuk.”

Schmit Parking Solutions is gespecialiseerd in het leveren van parkeeroplossingen voor de woon- en werkomgeving. Meestal gaat het om de afsluiting in de vorm van een slagboom of speedgate in combinatie met een toegangscontrolesysteem. Directeur Pieter Bakker: “Bewoners krijgen dan een zender of pasje om de poort te openen. Maar er wordt steeds vaker gevraagd naar de mogelijkheid om bezoekers toe te kunnen laten op basis van hun kenteken of een QR-code.” 

Een speedgate wordt vaak toegepast in de woonomgeving.

In de mobiliteitshub in Haarlem zijn ook enkele bedrijven gehuisvest en zij hebben andere parkeerbehoeften dan bewoners. Bakker: “Wij plaatsen hier parkeerapparatuur waarmee de medewerkers van die bedrijven en de bewoners in en uit kunnen rijden op basis van kentekenherkenning. Wijzigt hun kenteken of rijden ze in een huurauto? Dan kunnen zij dit kenteken zelf wijzigen in de serviceportal. We werken overigens ook met fall-back: als het kenteken niet werkt, kan de bestuurder alsnog inrijden door een code in te toetsen op het touchscreen.”

Wat dit project bijzonder maakt, is dat ook de bedrijven in de mobiliteitshub bezoekers krijgen. Zij kunnen via het touchscreen het juiste bedrijf selecteren en via een intercom om toegang vragen. Maar het bedrijf kan ook vooraf een plek reserveren, zodat de bezoeker op basis van zijn kenteken toegang krijgt. “Bezoekers van de bewoners krijgen toegang door op een knop te drukken, waardoor hun kenteken geregistreerd wordt. Zij betalen dan bij het uitrijden. Voor dit project leveren we daarom ook een betaalkiosk. De bedrijven hebben daarnaast de mogelijkheid om hun bezoekers korting te geven of gratis te laten parkeren. We zien steeds vaker dat er gekozen wordt voor zo’n combinatie van oplossingen. Dat maakt het werk complex, maar houdt het voor
ons ook leuk.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details