Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
TMZ | Tubbergen

TMZ | Tubbergen

Eerste deel nieuwbouw woonzorgcentrum TMZ Tubbergen nadert voltooiing

‘Huiselijk, maar met oog voor functionaliteit’

Het woonzorgcentrum van TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) in Tubbergen was verouderd. Het vertrek van een deel van de bewoners naar een andere locatie maakte de weg vrij voor een gefaseerde sloop en nieuwbouw. Het middendeel van het gebouw, met daarin het restaurant, wordt gerenoveerd.

Bouwer Dura Vermeer Bouw Hengelo en installateur Linthorst zijn momenteel bezig met het afronden van de eerste bouwfase van TMZ Tubbergen. Hoofd Vastgoed Mark Kranenbarg van TMZ geeft uitleg over het project. Hij begint met een verwijzing naar eerder gerealiseerde nieuwbouw. “We zijn enkele jaren geleden gestart met het vernieuwen en uitbreiden van onze locaties en het afstemmen op de huidige eisen. Zo is er in 2017 een nieuwbouw in Geesteren gerealiseerd. Een deel van de bewoners van TMZ Tubbergen is daar naartoe verhuisd. Daardoor kwam één van de twee vleugels leeg te liggen. Die is gesloopt en vervangen door nieuwbouw.”

En nee, zegt hij, het bouwen zo dicht bij de andere vleugel levert geen noemenswaardige overlast op. De rechtstreekse contacten tussen de bouwers en medewerkers van de zorginstelling dragen daaraan bij, geeft hij aan. “De mensen op de bouw doen soms zelfs aan activiteiten mee. Bijkomend voordeel is dat we de bouwlocatie helemaal hebben kunnen afsluiten. Aan de overzijde huren we bovendien een stuk weiland voor vrachtauto’s en bestelbusjes, op voorstel van de omwonenden. Het kwam ter sprake tijdens een informatieavond over de bouwplannen en logistieke consequenties. Daar werd het aanbod gedaan om een deel van het weiland te huren en daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt.”

Bernard Jonker, projectleider bij Dura Vermeer Bouw Hengelo: “Na het Weggeler in Almelo en Erve Mensman in Geesteren mochten we ook dit woonzorgcentrum ontwerpen en bouwen voor TMZ.  
Het is met name de prettige samenwerking en het vertrouwen dat ervoor gezorgd heeft dat we ook hier aan de slag konden. Niet alleen de samenwerking met TMZ, maar ook de samenwerking met een vast team van onderaannemers vanaf de eerste nieuwbouw zorgt voor een helder en goedlopend proces. We weten precies wat we aan elkaar hebben.” Jonker vertelt enthousiast over het werk en de zorgpartij: “De medewerkers van TMZ nodigen ons zelfs uit voor feestjes met bewoners en een aantal van deze bewoners houdt de bouw in de gaten als wij weg zijn.”

Het ontwerp is uitgedacht vanuit het zorgconcept van Dura Vermeer Bouw Hengelo, in samenwerking met Hans Architecten, vertelt Jonker: “Het gebouw is zo ingericht dat de medewerkers zo efficiënt mogelijk kunnen werken. De menselijke factor blijft altijd voorop staan maar verschillende technische inpassingen ondersteunen de zorg in het nieuwe gebouw.”

TMZ

De eerste vleugel is inmiddels gesloopt en vervangen door nieuwbouw.

De nieuwe naam van de locatie wordt Meulenhof. In de nieuwe vleugel komen 55 woningen voor verschillende doelgroepen: mensen die psychogeriatrische zorg nodig hebben en mensen die door lichamelijke beperkingen niet meer volledig zelfstandig kunnen wonen. Een deel van de woningen bestaat uit één kamer, een deel uit tweekamerappartementen. Er is geen gasaansluiting meer, legt Kranenbarg uit, maar een ondergrondse warmtekoudeopslag. “De woningen krijgen individueel regelbare vloerverwarming en koeling. Verder werken we, zoals ook bij eerdere projecten met duurzame materialen/producten die tegen een stootje kunnen. Uiteraard willen we een huiselijke uitstraling creëren, maar met oog voor functionaliteit.” Met de bouw werd april 2018 begonnen en de verwachte oplevering is – volgens planning – in maart van dit jaar. “We hebben alles zorgvuldig voorbereid. Dat betaalt zich nu terug. Daarnaast is er het voordeel van de terugkerende samenwerking met Dura Vermeer. Ze kennen ons inmiddels goed en kijken nadrukkelijk mee naar zaken die efficiënter kunnen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details