Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Timpaan en UBA winnen met plan ‘Tuindorp Weerestein’ de tender van 284 betaalbare en vrijesectorwoningen in Hillegom sportvelden

Timpaan en UBA winnen met plan ‘Tuindorp Weerestein’ de tender van 284 betaalbare en vrijesectorwoningen in Hillegom sportvelden

Projectontwikkelaars Timpaan uit Hoofdddorp en UBA Projectontwikkeling uit Uithoorn hebben de openbare aanbesteding voor de herontwikkeling van de circa 5 hectare sportvelden in Hillegom-Noord gewonnen. De gemeente Hillegom heeft zich met de uitvraag gericht op betaalbare woningen, met name voor de Hillegommers zelf. Het plan bestaat uit 136 woningen in de sociale koop (met prijzen tussen circa € 100.000,- en € 225.000,-) en 148 woningen in de vrije sector koop. Ook worden er woningen in de sociale huursector in het plan opgenomen.

Het tenderteam bestaat uit regionale partijen. Naast de ontwikkelaars Timpaan en UBA Projectontwikkeling zijn dit Faro architecten uit Lisserbroek voor de stedenbouw en architectuur, Flux Landscape voor het landschappelijke ontwerp, AW Groep uit Lisse voor grond-, weg- en waterbouw, Interegion Groep uit Rijpwetering voor tender- en procesmanagement en UBA Bouw die de bouw voor haar rekening neemt. Na een verdere uitwerking van het stedenbouwkundig plan in overleg met gemeente Hillegom en in participatie met de buurt, zal de gebiedsontwikkeling naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021 van start gaan.

Ingeborg de Jong, algemeen directeur van Timpaan: “Het project sluit naadloos aan bij de missie en visie van Timpaan. Wij zijn als Timpaan actief in betaalbare woningbouw in de koopsector, in combinatie met vrije sector bouw, zodat er mooie wijken ontstaan met nieuwe gemeenschappen van bewoners. Het is geweldig dat ons plan ‘Tuindorp Weerestein’ is geselecteerd door gemeente Hillegom en met onze partners willen we het graag met voortvarendheid tot ontwikkeling brengen.”

Tuindorp Weerestein

Jurgen de Reus, directeur van UBA: “Wij zijn er klaar voor om met alle partners deze mooie opdracht op te pakken. Dit woningbouwplan wordt een verrijking voor de gemeente Hillegom. Omwonenden en toekomstige bewoners kunnen rekenen op onze ervaring en inzet. Ook tijdens de bouw kunnen alle belanghebbenden erop vertrouwen dat wij alle veiligheidseisen in acht nemen en duidelijke informatie verschaffen over de voortgang van het project.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details