Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuws

Timmerfabriek WEBO 30 jaar, Rijssen | WEBO Klantevent in het teken van innovatie

webobeeld_1-kopieren

21 oktober 2019 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Timmerfabriek WEBO in Rijssen bestaat 30 jaar. Dit werd gevierd tijdens een speciaal klantevent op vrijdag 13 september jl. Naast een rondleiding door de fabriek kregen de gasten een exclusieve preview van de nieuwste ontwikkeling binnen het bedrijf.

Wie gelooft er in disruptieve verandering? Wie denkt dat de samenwerking in de bouw binnen nu en tien jaar sterk verandert? En wie gelooft dat er grote veranderingen nodig zijn in de bouw? Met deze drie vragen probeerde Willem Haase, directeur timmerfabriek WEBO, zijn gasten te peilen en te prikkelen. Het typeert de jonge directeur. Sinds hij het bedrijf in 2008 van zijn vader Jan Haase overnam, waait er een nieuwe frisse wind. Hij gooide het roer om en zet vol in op ontwikkeling en innovatie. Het bedrijf positioneert zich dan ook als ‘Uitvinders in de timmerindustrie’. In 1988 werkten er acht mensen en was de corebusiness de productie van houten kozijnen, deuren en ramen. Inmiddels is dat ingehaald door innovatie en anno vandaag telt het bedrijf honderd man, drie productielocaties en verdienen ze hun geld vooral met de productie van prefab HSB-elementen en hun paradepaardje het Steigerloos® Bouwen. “Ik heb een passie voor processen en innovatie”, aldus Willem. “Ik geloof in industrialisatie in de bouw. De bouwwereld is de minst efficiënte industrie van de wereld, industrialisatie is daarvoor de oplossing. Zo werken wij al jaren met BIM. Al onze processen worden vanuit BIM aangestuurd. De stap om over te gaan naar een geautomatiseerde fabriek is dan dichtbij. Het wordt tijd dat we in de branche weer wat gaan doen. Als het aan mij ligt, gaat er in de komende jaren heel wat veranderen in de bouw.”

Fabriekstoer

Tijdens het klantevent was er niet alleen tijd voor woorden, maar ook om de timmerfabriek in actie te zien. Zo zagen de gasten onder meer op de productielocatie van het Steigerloos® Bouwen met eigen ogen hoe bij WEBO complete gevelsystemen in elkaar gezet en afgewerkt worden. In het jubileumprogramma werd tevens een uitstapje gemaakt naar innovatie in de autobranche. Gastspreker Robert Dingemanse, CEO PAL-V, vertelde boeiend het verhaal over de vliegende auto.

Plug-in voor Revit

Het klantevent was tevens het moment om de gasten te trakteren op de exclusieve preview van de laatste ontwikkeling binnen WEBO. Willem: “Wij zijn continu op zoek naar kansen om processen te verbeteren. Voor het softwareprogramma Revit hebben wij een WEBO plug-in ontwikkeld.  Met deze plug-in kun je ieder gewenst model kozijn selecteren en in een 3D omgeving plaatsen in het te ontwikkelen gebouw. De meerwaarde voor onze klanten is dat zij hiermee direct een definitief tekenwerk hebben, de kosten inzichtelijk hebben en direct kunnen bestellen. Als de hele bouwkolom dit gaat doen, kunnen we samen digitaal een huis bouwen. Daarmee maken we met elkaar een grote stap.” De WEBO plug-in is in de laatste fase van ontwikkeling. In de eerste helft van 2020 verwacht men de definitieve release ervan.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Randy van den Hoek

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Stedenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details