Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Tijdloze en duurzame aluminium gevelelementen

Tijdloze en duurzame aluminium gevelelementen

Het voormalige VNU kantoorgebouw in Haarlem-Schalkwijk is getransformeerd tot een appartementencomplex met 162 appartementen, genaamd Ceylonpoort.

Polybouw Aluminium B.V. werd door SBB Ontwikkelen en Bouwen gecontracteerd om het gebouw van tijdloze en duurzame aluminium gevelelementen te voorzien. De gevelelementen zijn door middel van PREANO+ gepoedercoat in antraciet (RAL 7021). Voor de dakopbouw is gekozen voor signaalwit (RAL 9003). Voor de uitvoering van de aluminium kozijnen en de vliesgevels is gebruik gemaakt van de profielseries Hueck WS/DS 075, Hueck Trigion FS 050 en Hueck Voltao M+, allen van systeemleverancier Hueck Benelux.

In het 51 meter hoge gebouw zijn in totaal 523 kozijnen en 68 vliesgevels verwerkt, verdeeld over 162 appartementen en de commerciële ruimtes op de begane grond. De gevels op het noorden en de complete begane grond zijn voorzien van blank HR++ glas, de overige gevels zijn voorzien van zonwerend HR++ isolatieglas. De beglazing is uitgevoerd met een hoge waarde qua geluidswering.

In het voortraject van dit project zijn de kozijnen en de beglazing voor enkele gevels gemonteerd in de timmerfabriek van de HSB-leverancier. Tevens moest een aantal brede ruiten verlijmd worden in de vleugel, om zo de stevigheid bij alle weersomstandigheden te kunnen waarborgen. Voor dit project heeft het hele team van Polybouw Aluminium B.V. een versnelde planning bewerkstelligd.  


"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details