Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuws

Tijdelijke sporthal in Haarlem geopend

Deze week heeft Het Schoter in Haarlem als eerste de tijdelijke sporthal in gebruik genomen ter overbrugging van de nieuwbouw...

exterieur-sporthal-gelegen-naast-de-school-kopieren

13 januari 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Deze week heeft Het Schoter in Haarlem als eerste de tijdelijke sporthal in gebruik genomen ter overbrugging van de nieuwbouw van de Sporthal Sportweg. Neptunus, specialist in demontabel bouwen, bouwde in enkele weken het tijdelijk gebouw pal naast de school. Gymleraren, leerlingen, verenigingen, SRO én gemeente zijn enthousiast over hun nieuwe hal.

“Jeetje, het is veel groter dan ik dacht!” en “Akoestisch is het nu al beter”. Verbazing alom bij de gymdocenten van de Schoter bij het binnentreden van hun tijdelijke sporthal. Zij kregen in november al een ‘sneak preview’ en waren stuk voor stuk enthousiast over de tijdelijke accommodatie die ze officieel vanaf deze week in gebruik nemen.

Verbouwing

Het nieuwe sportgebouw van 20 bij 45 meter en 8 meter hoogte is verdeeld in 3 gymzalen. Zo kan de school inspelen op verschillende sporten en de ontwikkeling van hun nieuwe LO programma. De tijdelijke sporthal is van alle gemakken voorzien. Tussen februari en juni wordt de oude gymzalen naast de school gesloopt om ruimte te maken voor de bouw van de Sporthal Sportweg. In de zomer start daar de nieuwbouw. De tijdelijke sporthal blijft minimaal 18 maanden staan, totdat de nieuwe hal klaar is voor gebruik .

SRO Kennemerland: “Met de inzet van de demontabele sporthal pal naast de school komt er een einde aan de dagelijkse complexe zalenplanning, verdeeld over verschillende locaties. Daarnaast biedt het ruimte aan verenigingen, zoals sportclub HLC, om hun aanbod in de avonduren uit te breiden.”

Snel, flexibel en duurzaam

De voorbereidende grondwerkzaamheden voor de sporthal duurden slechts enkele dagen. Het tijdelijke gebouw werd in krap 4 weken tijd gebouwd en de inrichting geschiedde in enkele weken. In december werd er proefgedraaid voor de officiële ingebruikname per januari. Qua comfort en gebruikersgemak is de tijdelijke sporthal vergelijkbaar met een reguliere sporthal. Met het voordeel dat het demontabele gebouw na de gebruiksperiode kan worden gedemonteerd en hergebruikt. Met de demontabele sporthal van Neptunus vond gemeente Haarlem een flexibele en duurzame oplossing ter overbrugging van de nieuwbouw.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details