Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Tijdelijke sporthal in Haarlem geopend

Tijdelijke sporthal in Haarlem geopend

Deze week heeft Het Schoter in Haarlem als eerste de tijdelijke sporthal in gebruik genomen ter overbrugging van de nieuwbouw van de Sporthal Sportweg. Neptunus, specialist in demontabel bouwen, bouwde in enkele weken het tijdelijk gebouw pal naast de school. Gymleraren, leerlingen, verenigingen, SRO én gemeente zijn enthousiast over hun nieuwe hal.

“Jeetje, het is veel groter dan ik dacht!” en “Akoestisch is het nu al beter”. Verbazing alom bij de gymdocenten van de Schoter bij het binnentreden van hun tijdelijke sporthal. Zij kregen in november al een ‘sneak preview’ en waren stuk voor stuk enthousiast over de tijdelijke accommodatie die ze officieel vanaf deze week in gebruik nemen.

Verbouwing

Het nieuwe sportgebouw van 20 bij 45 meter en 8 meter hoogte is verdeeld in 3 gymzalen. Zo kan de school inspelen op verschillende sporten en de ontwikkeling van hun nieuwe LO programma. De tijdelijke sporthal is van alle gemakken voorzien. Tussen februari en juni wordt de oude gymzalen naast de school gesloopt om ruimte te maken voor de bouw van de Sporthal Sportweg. In de zomer start daar de nieuwbouw. De tijdelijke sporthal blijft minimaal 18 maanden staan, totdat de nieuwe hal klaar is voor gebruik .

SRO Kennemerland: “Met de inzet van de demontabele sporthal pal naast de school komt er een einde aan de dagelijkse complexe zalenplanning, verdeeld over verschillende locaties. Daarnaast biedt het ruimte aan verenigingen, zoals sportclub HLC, om hun aanbod in de avonduren uit te breiden.”

Snel, flexibel en duurzaam

De voorbereidende grondwerkzaamheden voor de sporthal duurden slechts enkele dagen. Het tijdelijke gebouw werd in krap 4 weken tijd gebouwd en de inrichting geschiedde in enkele weken. In december werd er proefgedraaid voor de officiële ingebruikname per januari. Qua comfort en gebruikersgemak is de tijdelijke sporthal vergelijkbaar met een reguliere sporthal. Met het voordeel dat het demontabele gebouw na de gebruiksperiode kan worden gedemonteerd en hergebruikt. Met de demontabele sporthal van Neptunus vond gemeente Haarlem een flexibele en duurzame oplossing ter overbrugging van de nieuwbouw.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details