02:12
19-07-2018

Tien jaar onderscheidend in logistieke bouwprojecten

Ze zijn geen doorsnee aannemers of bouwers. Ze hebben hun eigen ideeën over project­realisatie, en geven ‘dedication’ een geheel nieuwe betekenis. René en Martijn Baartmans zijn de drijvende krachten achter B-Built, een graag geziene bouwpartner van logistieke topbedrijven in binnen- en buitenland. 

2018 is een bijzonder jaar voor B-Built. Het bedrijf verhuist binnen Bergen op Zoom naar een fraai, nieuw, transparant pand. Daarbij viert B-Built zijn tienjarig bestaan. “In 2008 maakten we onze droom waar”, blikt René terug. “Samen met een medeaandeelhouder startten we onze eigen onderneming, een bedrijf gespecialiseerd in de bouw van koel- en vrieshuizen.” In 2012 ging de medeaandeelhouder helaas failliet en de broers gingen samen verder. Met een relatief klein team van zestien medewerkers – de uitvoering wordt veelal uitbesteed aan specialistische lokale onderaannemers – zijn zij tot grote dingen in staat. René: “We kunnen grote projecten aan in binnen- en buitenland. En we hebben de afgelopen jaren onze omzet verdubbeld.” 

Optimaal procesverloop
B-Built realiseert projecten voor kleine en grote opdrachtgevers in de logistieke utiliteitsbouw. Gezien de specifieke kennis en ervaring in koel- en vriesopslag gaat het veelal om grote distributiecentra met verschillende automatiseringsgraden. “De vraag die wij van opdrachtgevers krijgen, is de afgelopen jaren sterk veranderd”, vertelt Martijn. “Zij hebben een toenemende behoefte aan een partij die hun taal spreekt. Een partij die begrijpt wat er in een logistieke omgeving omgaat. En daarop aansluit met een maatwerk oplossing. Het gebouw is daarbij verworden tot de schil rondom het proces. Wij zorgen ervoor dat die schil de perfecte omstandigheden creëert voor een optimaal procesverloop.” 

Ontzorgen, transparantie en dedication
Opdrachtgevers van B-Built worden bij de ontwikkeling en bouw van een pand van A tot Z ontzorgd. Dat begint al in de voorbereidende fase. René: “Wij vertalen de wensen en ideeën, wat in beginsel soms niet meer is dan een A4-tje aan tekst, naar een logistiek gebouwconcept dat naadloos aansluit op het logistieke proces en de operational excellence verwachtingen van de gebruiker. In datzelfde vroege stadium communiceren wij vooral transparant over onze aanpak en het benodigde budget. Daar zit alles in. De klant weet dus direct wat hij kan verwachten en waar hij aan toe is en zal zijn.” Martijn voegt toe: “Het ontzorgen zit daarnaast in onze dedication. Soms zitten er wel vijf of zes van onze mensen op één project. Zij zijn de gehele looptijd betrokken en hebben er dan geen andere projecten naast lopen.” 

Kloppend hart
“Onze mensen zijn het kloppend hart van ons bedrijf”, vervolgt Martijn. “Zij bouwen een enorme schat aan expertise op, waarmee zij de kwaliteit van ons bedrijf op een steeds hoger niveau brengen. Innovatie en nieuwe ontwikkelingen horen hier ook bij. Investeringen in 3D teken- en clashprogrammatuur, opleidingen en tools voor projectmanagement en finance zijn hier voorbeelden van. Het onder controle hebben en houden van het proces is het continue doel.” Martijn beseft dat zij veel van hun mensen vragen. “Daar krijgen zij zelfstandigheid, ruimte,  vrijheid en ontwikkelingsmogelijkheden voor terug”, zegt hij. “Jonge mensen beginnen hier bijvoorbeeld als assistent uitvoerder. Zij gaan direct op locatie aan het werk, het liefst in het buitenland. Daarna stromen zij door naar functies als werkvoorbereider, uitvoerder of projectleider.”

Samenwerking
B-Built investeert niet alleen in de eigen medewerkers, maar ook in het netwerk met ketenpartners. “Bouwen met leveranciers en onderaannemers wordt steeds meer een team effort”, zegt Martijn. “Transparantie, openheid en vertrouwen zijn hierin cruciaal en staan aan de basis van langdurige samenwerkingsverbanden. En die dragen weer bij aan succesvolle projecten.” Wat de broers betreft, gaat die samenwerking in de toekomst nog een stapje verder. Zo wordt er nagedacht over het uitbreiden van de B-Built diensten, mogelijk door overname of andere strategische samenwerkingsvormen. Of dat nu ontwerp of leverantie van specifieke harde content is, het doel blijft onverminderd: het ontzorgen van bestaande en nieuwe klanten als specialistisch bouwer.


‘Langdurige samenwerkingsverbanden dragen bij aan succesvolle projecten’.

Tekst | Patricia van der Beek    Beeld | B-Built


B-BUILT
Laan van Hildernisse Noord 8
4617 AE Bergen op Zoom

T  +31 (0)164 27 16 60
info@b-built.com
www.b-built.com 

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie.

*Door op 'inschrijven' te klikken gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Stedenbouw partners