Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘The sky is the limit’
Trappenhuis entree gebouw B.

‘The sky is the limit’

Het voormalig KPN-gebouw is herontwikkeld tot een door ZZDP Architecten ontworpen multifunctioneel pand, dat volledig ingericht is op het werken 2.0: een ontmoetingsplek waar werk en ontspanning binnen een informele sfeer samenkomen.

Entree gebouw A.

In opdracht van IJbouw Projecten heeft gevelbouwer JM van Delft & zn. uit Drunen het vertrouwen gekregen om niet alleen de volledige buitengevel van aluminium vliesgevels te voorzien, maar ook alle stalen binnenpuien te leveren en monteren. Door de bouw van een nieuw atrium ontstond er op de begane grond een nieuw brandcompartiment waardoor alle bestaande gevelkozijnen op de begane grond en 1e etage vervangen moesten worden door brandwerende puien. Een flinke klus voor de gevelbouwer, waar bereikbaarheid en het transport de grootste knelpunten waren. 

Toegang lifthal naar gebouw A.

Onder andere gebouw B gaf flinke uitdagingen qua bereikbaarheid. Het gebouw was vanaf buitenaf niet tot nauwelijks bereikbaar waardoor de aanvoer voor materiaal en machines erg moeilijk werd. Door een uitstekende communicatie met de opdrachtgever wist men tot een oplossing te komen waardoor al het materiaal via het nieuwe atrium, gebouw B kon bereiken. Met een combinatie van pallets en rijplaten werd er een brug gemaakt over de lager liggende vloer van het atrium naar gebouw B. 

Vide gebouw A

“Soms moet je roeien met de riemen die je hebt, maar dat maakt het werk juist leuk en uitdagend”, vertelt projectleider René Caumo van JM van Delft & zn, verantwoordelijk voor het staalgedeelte binnen dit project. Ook de liftgevel van zo’n 32 meter hoog zorgde voor uitdagingen. Voor de opbouw en het beglazen van deze liftgevel moest een er telescoophoogwerker en een kraan aan te pas komen om zich in de beschikbare ruimte te kunnen manoeuvreren en de werkzaamheden te kunnen verrichten. “Wij draaien óók hier zeker onze hand niet voor om. Wanneer je uiteindelijk het schitterende eindresultaat ziet, zijn het alle inspanningen meer dan waard geweest”, zegt Remco Kastelijn, verantwoordelijk voor het aluminium gedeelte binnen dit project. 

Niet alleen de buiten- en binnenpuien in het pakket, ook de cortenstalen gevelplaten aan de buitenzijde van het atrium werden door JM van Delft geleverd en gemonteerd. Zo zie je maar weer, the sky is the limit bij JM van Delft!   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details