Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
The Muse | ‘Samenwerken aan hoogwaardige, super strakke gevels’

The Muse | ‘Samenwerken aan hoogwaardige, super strakke gevels’

Een mooi staaltje samenwerking met de gevelpartners. Zo blikt Construction Care, producent en leverancier van kunststof stelkozijnen en instortkaders, terug op de werkzaamheden voor The Muse in Rotterdam.

Construction Care ontwikkelde, produceerde en leverde de stelkozijnen voor de oost- en westgevel van The Muse. In de onderbouw van deze antracietkleurige gevels zijn enkele stelkozijnen in het werk aangebracht. Het overgrote deel is verwerkt in de prefab betonnen gevelelementen waarmee de toren is opgebouwd. In de stelkozijnen zijn de elektrische schuiframen van Metaglas gemonteerd, evenals de draaivalramen van Blitta.

Geïntegreerde geveloplossing
De gevelelementen zijn van Decomo, specialist in prefab elementen in architectonisch beton. Decomo ging al in een zeer vroeg stadium een nauwe samenwerking aan met Construction Care. “Met elkaar en in goed overleg met Adviesburo Snijders, Blitta en Metaglas, kwamen we tot een kostenefficiënt gevelelement dat aan de kwaliteitseisen en het architectonische beeld voldeed”, vertelt Managing Director Freek Drop van Construction Care. “In de elementen integreerden we, onder zeer kleine maattoleranties, onze stelkozijnen. De ramen van Metaglas en Blitta sloten daar naadloos op aan.”

Constructief, duurzaam en brandveilig
De stelkozijnen in de prefab elementen zijn vervaardigd uit volledig geschuimd kunststof. Ze zijn net zo te bewerken als hout en isoleren uitstekend. Drop: “De stelkozijnen vormen een belangrijk onderdeel in de overgang van binnen naar buiten. Ze dragen bij aan de bouwkundige constructie en de wind- en waterdichtheid van de gevel. Bovendien voldoen ze aan Brandveiligheidsklasse B. Dit is heel belangrijk, aangezien de brandveiligheidsregels voor hoogbouw steeds strenger worden.” De kunststof stelkozijnen en instortkaders zijn lean geproduceerd, om zo met minimale verspillingen maximale waarde voor de klant te realiseren.

Super strak beeld
Om aan het architectonische beeld te voldoen, zijn de ramen van Metaglas en Blitta van binnenuit in het stelkozijn gemonteerd. “Een bijzondere toepassing”, aldus Drop. “De architect wilde geen profielen van raamkozijnen in de gevel zien. Door de kozijnen van binnenuit te monteren en door de raamsparing in het buitenblad iets kleiner te maken dan het binnenblad, zie je vanaf de buitenkant alleen maar architectonisch beton en glas. Dat geeft een super strak beeld.”

Op tijd leveren
Construction Care heeft alle kozijnen geproduceerd en geleverd. Het ene deel van de kozijnen ging just-in-time naar de bouwlocatie, het andere deel ging naar Decomo. Drop: “Om het productieproces bij Decomo op gang te houden, was het cruciaal dat we op tijd leverden. In goede onderlinge samenwerking is dit prima verlopen.” 

Inmiddels werkt Construction Care, eveneens in nauwe samenwerking met de gevelpartners, aan de voorbereiding voor het naastgelegen hoogbouwproject CasaNova.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details