Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
The Muse | Rotterdam

The Muse | Rotterdam

Rotterdams designicoon is op hoogte

Met zijn krachtige contouren en indrukwekkende façade manifesteert The Muse of Rotterdam zich als het nieuwe designicoon aan de Wijnhaven. De imposante woontoren van Wilma Wonen heeft inmiddels zijn hoogste punt bereikt. De afbouw is in volle gang.

Iconisch aan The Muse zijn de uitgesproken vorm, opgebouwd uit een brede onderbouw met schuine taille en stevige toren, en het dynamische gevelbeeld. De transparante noord- en zuidgevel met hun witte, robuuste balkons vormen een spannend contrast met de meer gesloten west- en oostgevel in antracietkleurig architectonisch beton. 

94 luxe appartementen
“The Muse telt 23 verdiepingen en 94 luxe koopappartementen in verschillende typen”, vertelt verkoopmanager Wouter van Someren van ontwikkelaar Wilma Wonen. “In de onderbouw realiseren we dertien havenappartementen en de residentiële entree, commerciële ruimten, parkeergarage, fietsenstalling en privébergingen. Het schuine gedeelte bestaat uit negentien luxe terraswoningen, twee gastenkamers en een gezamenlijk dakterras. De toren van The Muse begint op de negende verdieping en loopt door tot en met verdieping 23. Hier komen 57 torenappartementen, die naar boven toe steeds groter worden. Op de twee bovenste woonlagen komen in totaal vijf penthouses. De twee grootste hebben een inpandige patio en panoramisch uitzicht rondom.”

Ruwbouw gereed
Smit’s Bouwbedrijf startte in juni 2017 met de bouw van The Muse. Eind maart 2019 bereikte de ruwbouw het hoogste punt. Bedrijfsleider Ruurd Potma van Smit’s Bouwbedrijf blikt op de gedane werkzaamheden terug: “Het gedeelte tot de toren bouwden we op met wanden en breedplaatvloeren. Het schuine deel realiseerden we met een stalen constructie, bekleed met geprefabriceerde elementen in architectonisch beton. De toren zelf is in een cyclus van zeven dagen per verdieping getunneld met toepassing van koude gietbouwbeton. De antracietkleurige sandwichelementen voor de zijgevels stortten we mee met de tunnelbekisting. Na het tunnelen maakten we de verdieping wind- en waterdicht met aluminium glazen puien. De balkons monteerden we direct daarna.”

The Muse

Beeld: Architectural Visualizations.


Afbouw in volle gang
“Op de onderste verdiepingen zijn we de appartementen al aan het afbouwen”, vervolgt Potma. “De afbouwwerkzaamheden bestaan uit het afwerken en indelen van de appartementen, het aanbrengen van tegelwerk en het monteren van het sanitair. De koper heeft daarin veel keuzevrijheid, waardoor we in feite 94 verschillende woningen realiseren. We zijn er heel scherp op dat iedere koper krijgt wat hij wenst. Eén van onze uitvoerders houdt zich hier fulltime mee bezig.”

Totaalconcept aan de Wijnhaven
Terwijl The Muse richting oplevering gaat, is de bouw van CasaNova in voorbereiding. Deze woontoren komt naast The Muse te staan en wordt volgens Van Someren minstens zo markant: “CasaNova heeft een slanke toren, in de vorm van een gelijkzijdige driehoek. De gevel bestaat uit natuursteen in een warme aubergineachtige kleur en rijst middels een slanke taille op uit de onderbouw. Met de komst van dit spectaculaire gebouw kunnen we het beoogde totaalconcept aan de Wijnhaven realiseren. De torens vormen één woonmilieu en zijn straks met elkaar verbonden via de parkeergarage en het gezamenlijke dakterras op de vijfde verdieping.”

De heiwerkzaamheden voor CasaNova zijn in volle gang. In totaal gaan er 262 hek-combipalen de grond in. Dit gebeurt geheel trillingsvrij. Naar verwachting start Smit’s Bouwbedrijf in mei dit jaar met de fundering en eind oktober met de ruwbouw. Potma: “Vanaf dat moment leveren we The Muse gefaseerd op. De bouwwerkzaamheden lopen dus mooi in elkaar over. Met ons toegewijde team en wederom in uitstekende samenwerking met Wilma Wonen maken we van CasaNova, net als The Muse, een gebouw om trots op te zijn.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details