De prefab gevelelementen die voor Cobana zijn ontwikkeld, garanderen een lucht- en waterdichtheid tot 600Pa en kunnen, ook aan de kust, tot ruim 100 meter hoogte worden toegepast.

00:40
14-01-2020

The FIZZ Cobana Rotterdam | Volop KOMO-gecertificeerde bouwproducten in Cobana

Cobana in Rotterdam Katendrecht zit boordevol KOMO-gecertificeerde bouwproducten. Dat betekent dat de kwaliteit van deze producten is getoetst door onafhankelijke deskundigen. En dat bij herhaling objectief is vastgesteld dat ze voldoen aan alle publieke en private kwaliteitseisen. Zoals de innovatieve HSB-gevelele­menten van producent Vianen Kozijnen B.V. die in Cobana zijn verwerkt.

Aluminium kozijnen

Vianen Kozijnen ontwikkelde deze speciale gevelelementen samen met Heijmans en SIGA. De HSB-elementen zijn water- en luchtdicht en zijn voorzien van aluminium kozijnen in een houten spouwblad. De kozijnen zijn KOMO-gecertificeerd op basis van BRL 0801 Houten gevelelementen.

Water- en luchtdicht op grote hoogte

De prefab gevelelementen die voor Cobana zijn ontwikkeld, garanderen een lucht- en waterdichtheid tot 600Pa en kunnen, ook aan de kust, tot ruim 100 meter hoogte worden toegepast. Ze halen een luchtdichtheid op niveau 4 (EN 12207) en voldoen aan passiefniveau Qv10 0,15. Dat betekent dat deze HSB-gevelelementen bij uitstek voldoen aan specifieke hoogbouweisen – maar natuurlijk ook in laagbouw tot hun recht komen.

KOMO-gecertificeerd worden? Goed idee!

Wilt u ook KOMO-gecertificeerd worden? Een goed idee, want het belang van vooraf objectief geborgde kwaliteit in bouw en infra neemt steeds verder toe met de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Ga naar www.KOMO.nl voor meer informatie.

Tekst | Bram van Uchelen Beeld | Vianen Kozijnen

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie.

*Door op 'inschrijven' te klikken gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Lees meer over: Cobana , rotterdam , Woningbouw

Stedenbouw partners