Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Woningbouw

The FIZZ Cobana Rotterdam | Mix van studio’s, tweekamerappartementen en friends-woningen

The FIZZ Cobana in de Rotterdamse wijk Katendrecht is niet alleen mooi, de woontorens bieden ook innovatieve mogelijkheden voor starters....

cobana1-2_1

13 januari 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

The FIZZ Cobana in de Rotterdamse wijk Katendrecht is niet alleen mooi, de woontorens bieden ook innovatieve
mogelijkheden voor starters. Waar de Young Professionals nagenoeg overal tussen wal en schip vallen, heeft The FIZZ Cobana voor deze groep een mix van studio’s, tweekamerappartementen en Friends-woningen. Hier kunnen jongeren comfortabel en betaalbaar in de stad te wonen.

Wooncomplex The FIZZ Cobana bevat 375 appartementen, 40 parkeerplaatsen en een grote fietsenstalling. Op de begane grond bevindt zich een commerciële plint. Op de vierde verdieping hebben beide torens een gezamenlijk dakterras met gemeenschappelijke ruimtes en op de tweede, derde en vierde verdieping bevinden zich gezamenlijke daktuinen. De stoere havenarchitectuur verwijst naar de historie van het gebied.

Meerdere partijen

Heijmans was als ontwikkelaar betrokken bij de gebiedsontwikkeling van Katendrecht. International Campus Netherlands introduceerde het community living woonconcept voor dit gebied, inclusief het Friends-concept: gedeelde ruimtes, gecombineerd met het comfort van een eigen huis met keuken en badkamer, geschikt voor stellen, maar ook voor vrienden. De ruimtes variëren van 38 tot 70 m². Architectenbureau Rijnboutt gaf het gebouw de uitstraling van een stoer havengebouw. Uiteindelijk hebben IC Netherlands en Heijmans het Young Professional wooncomplex gerealiseerd. 

Allround

“IC Netherlands is investeerder, ontwikkelaar en beheerder van woningen voor de millennium-generatie”, vertelt George Vogel, projectontwikkelaar van IC Netherlands. “Dat is begonnen met studentenwoningen in de grote studentensteden, automatisch gevolgd door woningen voor Young Professionals; jongeren die hun wooncarrière moeten beginnen. Bij deze projecten zijn wij betrokken vanaf het eerste initiatief tot het moment van oplevering. We formuleren het programma passend bij de locatie en doelgroep, het Programma van Eisen, regelen in veel gevallen de bouwaanvraag, onderzoeken de meest efficiënte bouwmethode en installaties en dragen zorg voor de uiteindelijke realisatie.”

Doelgroep in kaart

“Voor de ontwikkeling van het concept hebben we eerst de doelgroep in kaart gebracht”, vertelt Moreno Monsanto, directeur IC Services van IC Netherlands. “Wat willen Young Professionals? Zij willen comfort, een gunstige ligging ten opzichte van de stedelijke voorzieningen en een prijs waarbij zij een zelfstandig leven kunnen leiden. Dit eenduidige wensenpakket bracht ons op het idee van community-living op deze locatie, bouwen voor mensen in dezelfde levensfase. De combinatie van gezamenlijke faciliteiten en een comfortabel privégedeelte hield de huurprijzen marktconform.”

Maximale prefab fabricage

Na afronding van het vergunningentraject werd The Fizz Cobana binnen twee jaar gerealiseerd. “Dat is snel voor een gebouw van dit formaat”, weet Vogel. “IC Netherlands en Heijmans lieten het hele casco prefabriceren. De meeste bouwtijd zat in het afbouwtraject en het gevelmetselwerk. De woningen zijn bovendien woonklaar opgeleverd. Dat is uniek.” “Cobana past in de skyline van Rotterdam”, besluit Vogel. “Ik vind dit het mooiste gebouw in het portfolio van IC Netherlands. En we spelen in op een behoefte. Op dit moment transformeren we een Rijksmonument aan de Westzeedijk in Rotterdam naar 184 woningen voor Young Professionals.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details