Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Ter Steege koopt Odink & Koenderink terrein in Haaksbergen

Ter Steege koopt Odink & Koenderink terrein in Haaksbergen

Ter Steege Gebiedsontwikkeling heeft het bedrijfsterrein Odink & Koenderink gekocht. Het terrein van ca. 30.000 m2, is gelegen aan de Parallelweg in Haaksbergen. De eerstkomende jaren blijven de bedrijfsactiviteiten hier gewoon doorgaan en verhuurt Ter Steege de panden. In de tussentijd werkt Ter Steege Gebiedsontwikkeling aan de plannen om het terrein te ontwikkelen naar een fraai woongebied.

De locatie tussen de Parallelweg en de Ruijterstraat is een prachtige plek om te gaan wonen. Dichtbij het centrum, vlakbij scholen en tegenover het Museum Buurtspoor. In de gemeentelijke structuurvisie is de omzetting van dit bedrijfsterrein naar woongebied al opgenomen. Tussen de gemeente Haaksbergen en Ter Steege hebben inmiddels de eerste, positieve gesprekken plaatsgevonden.

Ter Steege Gebiedsontwikkeling voegt met deze aankoop een mooie aanvulling aan haar ontwikkelingsportefeuille toe. “Plekken met deze omvang, binnenstedelijk op historische grond, passen ons uitstekend. In ons plan De Bleekerij in Boekelo, nota bene aan het ander uiteinde van het Museum Buurtspoor, hebben we laten zien hoe wij oude plekken nieuw leven inblazen”, aldus Gijs Takkenkamp, directeur van Ter Steege Gebiedsontwikkeling.

Bij het ontwikkelen van het gebied worden de buurtbewoners betrokken en krijgen de toekomstige bewoners gelegenheid om hun woonwensen kenbaar te maken. “Hiervoor lanceren wij na de zomervakantie een website (www.okterreinhaaksbergen.nl), zodat de woonwensen de input gaan vormen voor het stedenbouwkundig plan” geeft regiomanager Erwin Tijhof van Ter Steege aan. Met zijn team en de gemeente zal hij de komende tijd de plannen gaan uitwerken. Gelet op de voorzetting van de huur van de gebouwen en het wijzigen van het bestemmingsplan, voorziet hij een start verkoop over ruim twee jaar.

Bij deze transactie werd de verkoper, ABB b.v., bijgestaan door makelaar CBRE uit Amsterdam. Ter Steege is in deze transactie geadviseerd door internationaal adviseur Cushman & Wakefield.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details