Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Tegelvloeren die elke weersomstandigheid  doorstaan

Tegelvloeren die elke weersomstandigheid doorstaan

Juiste verlijming voorkomt vochtproblemen

Het blijft een toer om het tegelwerk in vochtige, natte ruimtes zoals zwembaden, balkons en terrassen in de gewenste staat te houden. Welke beheerder zag zijn prachtig gelegde tegelwerk niet ten onder gaan aan warmte, koude en vocht? “En dat terwijl datzelfde tegelwerk met de juiste verlijming en volgens de systeemrichtlijnen tientallen jaren mee had kunnen gaan.”

Dat zijn de overtuigde woorden van Nico Zeinstra, directeur van Sopro Nederland. De naam verraadt de Duitse oorsprong van het bedrijf, waarin SonderProdukte is samengevoegd tot Sopro Nederland. Het zegt tevens iets over de kwaliteitsambitie van het bedrijf. Duitse producenten worden immers geprezen om de degelijkheid waarmee zij zaken aanpakken. Diezelfde degelijkheid was toonaangevend bij de ontwikkeling van de Sopro-producten. Alle producten uit het diepe en brede assortiment van voeg- en lijmproducten zijn duurzaam en voldoen aan de hoge DIN-normen.

Met de juiste verlijming worden vochtproblemen voorkomen.

 

De juiste verlijming

Nog steeds wordt vocht in de tegels gezien als de veroorzaker van barsten in het tegelwerk. Na de winter is de prachtige natuurstenen vloer op meerdere plaatsen gehavend en zit er weinig anders op dan het tegelwerk te vernieuwen. “Toch is dat een misvatting”, weet Zeinstra uit ervaring. “De barsten worden niet veroorzaakt door vocht in het tegelwerk, maar onder het tegelwerk. Met een juiste verlijming – vochtbestendig, elastisch, waterdicht of juist waterdoorlatend – kan elk vochtprobleem worden voorkomen. Er is voor elke tegelvloer een kwalitatieve, duurzame verlijmingsoplossing, die de vloer jaar in jaar uit de gewenste uitstraling bezorgt. En natuurlijk geven we daar garantie op.”

Adviseurs met knowhow

Het hoofdkantoor van Sopro Nederland is gevestigd in Nieuwegein; de productie vindt plaats in Duitsland. Vanuit het centraal gelegen hoofdkantoor zijn zeven accountmanagers actief om gebruikers van de Sopro-producten te adviseren over de juiste toepassing ervan. Zeinstra: “We hebben het dan over adviseurs die al jaren actief zijn in de tegelwereld. De één was tegelzetter, de ander projectleider of verkoper. Met die ervaring hebben zij gekozen voor het accountmanagement van Sopro. Ze hebben knowhow en geven vrijblijvend advies over de toepassing bij rijksgebouwen, tunnels, perrons, zwembaden en meer. Dit advies wordt gecheckt door onze algemeen technisch manager, die het advies op schrift zet, inclusief de garantieformulieren. Het succes van onze hoogwaardige producten staat of valt namelijk bij de verwerking ervan.”

Begeleiding tot op de bouwplaats

De Duitse producent Sopro GmbH is – buiten Duitsland en Nederland – ook een belangrijke speler in andere landen van Europa. Zij heeft vestigingen en producties in Oostenrijk, Polen, Hongarije en Zwitserland. Zij biedt producten aan voor het leggen en voegen van keramische tegels, platen en natuursteen, inclusief producten voor egaliseren, voorbehandelen en afdichten van ondergronden en bijbehorende bouwmaterialen. De adviseurs zijn actief tot op de bouwplaats, waar zij de toepassing in de praktijk begeleiden en controleren. In Duitsland behoort Sopro tot de grootste spelers in de tegellijmbranche. Samen met moedermaatschappij Mapei SpA, waar Sopro sinds 2002 toe behoort, is zij zelfs de grootste ter wereld.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details