Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuws

Technische Unie combineert winkel, showroom, kantoren en logistiek in één gebouw

foto-pand-3
Het nieuwe gebouw moet in mei klaar zijn.

Tekst | Desiree Pennings

Beeld | Aan de Stegge Twello

17 juni 2022 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Nieuw concept voor huisvesting Technische Unie

Op bedrijventerrein Boekelermeer in Alkmaar wordt druk gebouwd aan een nieuwe vestiging voor Technische Unie. Hier worden winkel, servicecenter, kantoor en logistiek gecombineerd, waardoor een zeer efficiënte locatie voor de regio ontstaat. Bouwbedrijf Aan de Stegge Twello realiseert het gebouw. De oplevering is nabij, het inrichten start op korte termijn.

Doordat er veel tijd en moeite is gestoken in het voortraject, verliep de bouw voorspoedig.

Eerder realiseerde Aan de Stegge Twello al vestigingen voor Technische Unie in Den Haag en Amsterdam. Reden genoeg voor de opdrachtgever om Aan de Stegge ook te vragen voor de nieuwe vestiging in Alkmaar. Deze komt in plaats van de huidige vestiging, die zijn deuren zal sluiten. Hiermee kan de dienstverlening worden uitgebreid.

Technische Unie is de groothandel in technische installatiematerialen voor bouw en industrie. Alles draait hier dus om techniek, ook in de nieuwbouw. Geen wonder dat de bezoekers van het gebouw gerust mogen zien wat er allemaal mogelijk is! Het dak krijgt bijvoorbeeld een showroomfunctie met een buitenopstelling en 400 zonnepanelen. Via een monitoringssysteem kunnen de gebouwbeheerders zien hoeveel stroom er wordt opgewekt en dit wordt ook gepresenteerd op een scherm bij de ingang van het kantoor. De energie die de panelen opwekken, wordt gebruikt voor de Daikin lucht/water-warmtepompen. “Het gebouw kent drie facetten: showroom/winkel, verkoopkantoor en logistiek centrum. Deze combinatie maakt het project bijzonder”, zegt commercieel projectmanager Evert Veerman.

De nieuwbouw voor Technische Unie werd ontworpen door Buro Duck.

Vaste architect

Om eenheid te creëren in de verschillende gebouwen van Technische Unie, werkt de groothandel met een vaste architect en adviseurs. Steeds komen dezelfde materialen en kleuren terug, zoals het groen van Technische Unie en hoogwaardige gevelpanelen. Ook aan de omgeving wordt veel aandacht besteed. Zo werd er een groenplan ontwikkeld die het gebouw in de omgeving integreert en het geheel een vriendelijke uitstraling geeft. Samen met de architect, constructeur en opdrachtgever werkte Aan de Stegge Twello het nieuwe concept uit van een passend ontwerp tot het bouwplan voor de vestiging in Alkmaar.

Comfortabel werken

Het beoogde Nul-op-de-Meter-pand wordt volledig domoticagestuurd. Lichtsensoren en bewegingsmelders zorgen ervoor dat er alleen energie wordt verbruikt waar nodig. Een groot gebruiksgemak ontstaat door de touchscreens, waarmee de volledige verlichting aangestuurd kan worden. Voor werknemers wordt het gebouw comfortabel dankzij de duurzame verwarmings- en koelinstallatie, een goede ventilatie en werkplekken met veel daglicht.

Optimale samenwerking

De nieuwbouw wordt naar verwachting in mei in zijn geheel opgeleverd. Dat zou eigenlijk eerder zijn, maar doordat bepaalde bouwmaterialen niet geleverd konden worden, startte de bouw in oktober 2021. De partijen waren graag eerder gestart. In het voortraject is veel tijd en energie gestoken, zegt Veerman. “Met name het nieuwe bedrijventerrein en de nutsaansluitingen vergden veel aandacht. Vooraf heeft er ontzettend veel afstemming plaatsgevonden en heeft een ieder van ons zich flexibel opgesteld. In het voortraject hebben we optimaal samengewerkt, waardoor we weinig tot geen verrassingen tegenkomen tijdens de bouw. Ik vind het super dat we op deze manier met Technische Unie mogen samenwerken. We kunnen weer een mooi project opleveren.” 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Yakup Yalcin

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Stedenbouw? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details