Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Taugéspecialist verbouwt om nog duurzamer te kunnen ondernemen
Naar verwachting is de verbouwing inclusief nieuwbouw in juli klaar.

Taugéspecialist verbouwt om nog duurzamer te kunnen ondernemen

Nieuwbouw en uitbreiding voorzien in groeiende vraag

Evers Specials is de grootste taugéspecialist van Europa. Je weet wel, van die kiemgroenten die vaak worden gebruikt in oosterse maaltijden. Evers kent een grootschalig productieproces waarbij voedselveiligheid gegarandeerd wordt. Ondernemen met respect voor natuur, omgeving en maatschappij zijn hierbij van groot belang. Dit zien we allemaal terug bij de verbouwing van het bestaande pand in Nijmegen.

Er komen een nieuwbouw voor een nieuwe verpakkingslijn, twee extra laaddocks en een uitbreiding van de koelcapaciteit. Dit alles om nog beter aan de klantvraag te kunnen voldoen. Er is hier ook rekening gehouden met extra groei. “Beneden gaat het om circa 420 m2 en boven om zo’n 920 m2, omdat de verdieping deels over de bestaande constructie heen is gebouwd.” Aan het woord is Joey Gademan, projectleider bij Aannemersbedrijf Hoes B.V. Horssen. Het is de eerste keer dat het aannemersbedrijf voor Evers Specials werkt, maar het heeft wel al ervaring in de voedingsmiddelenindustrie.

Tekening versus werkelijkheid

Het gebouw dat er al stond, is inmiddels meer dan twintig jaar oud. De medewerkers van Aannemersbedrijf Hoes B.V. Horssen kwamen er al snel achter dat de werkelijkheid niet overeenkwam met de tekeningen van het gebouw. Gademan: “Vorig jaar hebben we voor de bouwvak het dak opengemaakt om alles opnieuw in te meten. We hebben precies ingemeten op welke punten we moesten aansluiten en hebben het dak toen weer dichtgebrand. Het gebouw staat ook niet haaks, dus daar moeten we rekening mee houden. Dit maakte het project wel spannend voor ons, maar gelukkig zijn we verder geen gekke dingen tegengekomen.”    

De nieuwbouw wordt voorzien van sandwichpanelen met een hoge isolatiewaarde.

Slimme installatie

De nieuwbouw wordt geheel voorzien van sandwichpanelen met een dikte van 160 mm. Een hoge isolatiewaarde is voor de koeling van de taugé immers van groot belang. Daarnaast is er gekozen voor een beloopbaar installatieplafond in het gebouw met een overspanning van 27 meter. Gademan: “Die is twee meter hoog en alle benodigde installaties zijn voor zover mogelijk daar bovenop gemaakt. Duurzaamheid is erg belangrijk. Op het dak komen zonnepanelen en de energie binnen het gebouw wordt slim uitgewisseld, zodat het niet verloren gaat. De nieuwe koeling die geplaatst wordt, zal op basis van een natuurlijk koudemiddel zijn.”

Evers Specials krijgt twee extra laaddocks.

Meerdere fases

Er wordt in een bouwteam gewerkt waarbij er tweewekelijks overleg plaatsvindt. Het project verloopt goed, volgens Gademan. “Er moeten veel keuzes gemaakt worden en dat is soms moeilijk voor de opdrachtgever. Daar geven wij graag uitleg over. Aan de voorzijde dient de laadkuil nog uitgevoerd te worden. Daar staan nu tijdelijke kantoren. Die zullen in de toekomst verhuizen wanneer de eerste fase klaar is.”  

Bouwinfo
  • Opdrachtgever Evers Specials B.V.
  • Architect Boeijenjong Architecten BNA
  • Projectmanagement Van Kessel & Janssen Bouwconsultancy B.V.
  • Hoofdaannemer Aannemersbedrijf Hoes B.V. Horssen
  • E-installateur Nikkelen Elektrotechniek B.V.
  • W-installateur Gebr. Janssen Beugen
  • Koude-installatie Van Kempen Koudetechniek B.V.
  • Bouwperiode januari 2021 – juli 2022 BVO
  • Uitbreiding pand 1.340 m2

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details