Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Jaarboek 2020

Supervlakke betonvloeren voor distributiecentra: Veilig, snel en kostenefficiënt

Van de distributiecentra van Van der Helm en Delin in Den Hoorn (Goldbeck Nederland), DHG in Ridderkerk (Bouwbedrijf Vrolijk) en Borghese Logistics in Amsterdam (Pleijsier Bouw) tot en met de nieuwbouw voor Dimensio Verpakkingen in Almere (Aan de Stegge): in Nederland worden steeds meer distributiecentra gebouwd met (deels) supervlakke vloeren.

IMG_20190910_102115 kopiëren
De Giga Screed beschikt over een rol die betonvloeren tot maximaal 27 meter breed supervlak kan afwerken.

Tekst | Tekst | Lieke van Zuilekom Beeld | Loos Betonvloeren

20 december 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Niet verwonderlijk, volgens Alex van der Ham, commercieel directeur van Loos Betonvloeren. “Om de veiligheid in hoogbouwmagazijnen te borgen en de snelheid van bijvoorbeeld smalle gangen trucks hoog te houden, is een supervlakke bedrijfsvloerafwerking onontbeerlijk. Loos Betonvloeren levert hier graag een bijdrage aan. Vanaf het advies en eerste ontwerp tot en met de paalfundering, betonstort en eindafwerking.”

De NEN 2747 verdeelt de vlakheid van betonvloeren in klassen (1 t/m 7). “Waar de meeste producenten probleemloos klasse 7, 6 en 5 aankunnen, is voor klasse 3, 2 en 1 specifieke kennis vereist”, vertelt Van der Ham. “Om een optimale vlakheid, vloerbelasting, bouwsnelheid én prijs te kunnen garanderen, moet namelijk alles kloppen: van paalfundering tot en met vloerdikte, betonsamenstelling, wapening, materieel én mensen. Loos Betonvloeren kan in al deze facetten voorzien. Naast vakkundige engineers, stortploegen en monolietafwerkers beschikken wij over eigen betontechnologische adviseurs die zowel de betonmengsels als sterkteontwikkeling monitoren. Ook onze Giga Screed is troef: met deze indrukwekkende machine kunnen wij in één dag een supervlakke vloer leggen van ruim 2.000 m². Uniek aan de Giga Screed is bovendien dat we er banen tot 27 meter breed mee kunnen maken. Hierdoor kunnen we aanzienlijk sneller bouwen en kosten besparen. Ook kunnen architecten ca. 29 meter kolomvrije ruimte en meer bruikbaar vloeroppervlak in hun projecten intekenen.”

Voordat de Giga Screed aan de slag kan, worden met behulp van handrolmachines voorstortstroken aangelegd aan beide zijden van de kolommen. Deze voorstortstroken worden afgezoomd met stalen hoeklijnen en vormen de rijbanen voor de machine. De wapening loopt onder de hoeklijnen door. Van der Ham: “Met onze vloersystemen kunnen we in principe oneindig grote oppervlakten maken, die krimpvrij en voegloos zijn.” Als de wapening op orde is en de Giga Screed staat klaar, dan kan de stort beginnen. “Met een betonpomp en af en aan rijdende betonwagens gaat dat razendsnel: zodra een aantal meters beton is gestort, gaat de machine er meerdere keren overheen en (super)vlak is de vloer. Vervolgens maken de monoliet­af­werkers de vloer helemaal af.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details