Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Supervlakke betonvloeren voor distributiecentra: Veilig, snel en kostenefficiënt
De Giga Screed beschikt over een rol die betonvloeren tot maximaal 27 meter breed supervlak kan afwerken.

Supervlakke betonvloeren voor distributiecentra: Veilig, snel en kostenefficiënt

Niet verwonderlijk, volgens Alex van der Ham, commercieel directeur van Loos Betonvloeren. “Om de veiligheid in hoogbouwmagazijnen te borgen en de snelheid van bijvoorbeeld smalle gangen trucks hoog te houden, is een supervlakke bedrijfsvloerafwerking onontbeerlijk. Loos Betonvloeren levert hier graag een bijdrage aan. Vanaf het advies en eerste ontwerp tot en met de paalfundering, betonstort en eindafwerking.”

De NEN 2747 verdeelt de vlakheid van betonvloeren in klassen (1 t/m 7). “Waar de meeste producenten probleemloos klasse 7, 6 en 5 aankunnen, is voor klasse 3, 2 en 1 specifieke kennis vereist”, vertelt Van der Ham. “Om een optimale vlakheid, vloerbelasting, bouwsnelheid én prijs te kunnen garanderen, moet namelijk alles kloppen: van paalfundering tot en met vloerdikte, betonsamenstelling, wapening, materieel én mensen. Loos Betonvloeren kan in al deze facetten voorzien. Naast vakkundige engineers, stortploegen en monolietafwerkers beschikken wij over eigen betontechnologische adviseurs die zowel de betonmengsels als sterkteontwikkeling monitoren. Ook onze Giga Screed is troef: met deze indrukwekkende machine kunnen wij in één dag een supervlakke vloer leggen van ruim 2.000 m². Uniek aan de Giga Screed is bovendien dat we er banen tot 27 meter breed mee kunnen maken. Hierdoor kunnen we aanzienlijk sneller bouwen en kosten besparen. Ook kunnen architecten ca. 29 meter kolomvrije ruimte en meer bruikbaar vloeroppervlak in hun projecten intekenen.”

Voordat de Giga Screed aan de slag kan, worden met behulp van handrolmachines voorstortstroken aangelegd aan beide zijden van de kolommen. Deze voorstortstroken worden afgezoomd met stalen hoeklijnen en vormen de rijbanen voor de machine. De wapening loopt onder de hoeklijnen door. Van der Ham: “Met onze vloersystemen kunnen we in principe oneindig grote oppervlakten maken, die krimpvrij en voegloos zijn.” Als de wapening op orde is en de Giga Screed staat klaar, dan kan de stort beginnen. “Met een betonpomp en af en aan rijdende betonwagens gaat dat razendsnel: zodra een aantal meters beton is gestort, gaat de machine er meerdere keren overheen en (super)vlak is de vloer. Vervolgens maken de monoliet­af­werkers de vloer helemaal af.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details