Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Het voormalige kantoorpand op nummer 36 is volledig gestript, om een nieuwe indeling én functie mogelijk te maken.

Supersnel transformeren dankzij prefab installatiewanden

Kantoorgebouw krijgt een nuttige nieuwe bestemming als woongebouw

Met de transformatie van kantoorgebouwen naar appartementen proberen de grote steden in ons land in rap tempo betaalbare woningen voor studenten, starters en jonge gezinnen te realiseren. Dat Breman hiervoor dé aangewezen partner is, bewijst de totaalinstallateur bijvoorbeeld in Almere, waar een kantoorgebouw vanaf komende zomer ruimte biedt aan 87 duurzame en comfortabele appartementen. Om de appartementen zo snel mogelijk te realiseren, is ervoor gekozen om zoveel mogelijk prefab oplossingen toe te passen. Ook met betrekking tot de installatietechnieken.

Om het installatietempo hoog te houden, werkt Breman Kampen met strakke schema’s, blokplanningen én prefab installatiewanden.

De gemeente Almere heeft de ambitie om het huidige kantoorgebied aan de Louis Armstrongweg te ontwikkelen naar een gevarieerd gebied met woningen, kantoren, voorzieningen en groen. Ook het voormalige kantoorpand op nummer 36 maakt deel uit van dit plan en is volledig gestript, om een nieuwe indeling én functie mogelijk te maken. In opdracht van ontwikkelaar Veldboom Vastgoed en in een bouwteam met Bouwbedrijf Wijlens BV is Breman Kampen verantwoordelijk voor alle installatietechnieken in het pand. Van riolering tot zonnepanelen en van advies en ontwerp tot montage en inbedrijfstelling.

Verregaande prefabricage

Begin februari zijn de werkzaamheden voor Breman Kampen gestart en voor de bouwvak al moet het project worden opgeleverd. “Om het installatietempo hoog te houden, werken we met strakke schema’s, blokplanningen én prefab installatiewanden”, vertelt Jeroen Thalen, bedrijfsleider bij Breman Kampen. “Onder andere de keukenwanden, toiletwanden en wastafelwanden worden als deelfabricaat bij ons aangeleverd en door onze eigen prefabafdeling voorzien van installatietechnische componenten. Voor de elektrotechniek werken we bovendien met ‘spinnen’ of op maat gemaakte ‘elektrabomen’ waarin de centraaldozen, snoeren en connectoren reeds worden voorbereid. Hierdoor kunnen we alle elektrotechniek op de bouw plug-and-play verbinden en ontstaat er direct een werkende installatie.”

Comfortabel en duurzaam

Dankzij de verregaande prefabricage kan Breman Kampen vier tot vijf appartementen per dag installeren, vertelt Thalen. Zónder in te boeten aan kwaliteit, duurzaamheid of comfort. “Alle woningen worden aangesloten op het stadsverwarmingsnet van Almere. Als afgiftesysteem is gekozen voor vloerverwarming, terwijl een WTW-systeem energetisch in de ventilatiebehoefte voorziet. PV-panelen voorzien in de energiebehoefte van de appartementen en maken het duurzame plaatje compleet.”

Bouwinfo:
  • Ontwikkelaar Veldboom Vastgoed
  • Aannemer Bouwbedrijf Wijlens BV
  • Installaties Breman Kampen
  • Prefab elementen Mit Bouw

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details