Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Succesverhaal krijgt een vervolg voor ‘betonspecialisten’ uit Apeldoorn
Als totaalleverancier van prefab betonelementen levert Preco voor het nieuwe DC Nabuurs II een groot aantal elementen.

Succesverhaal krijgt een vervolg voor ‘betonspecialisten’ uit Apeldoorn

In navolging van DC Nabuurs I wordt aan de entree van bedrijventerrein Laarakker in Cuijk een tweede logistiek centrum gerealiseerd van ruim 33.000 m2 voor huurder Footlocker. Als totaalleverancier van prefab betonelementen levert Preco voor het nieuwe DC Nabuurs II onder meer alle isolatiewanden, liftkernen, kanaal- en breedplaatvloeren en een aantal speciale ronde massieve wanden. Een gesprek met Robbert Blokland, projectleider bij Preco. 

Ook ruim 4.600 m2 aan kanaalplaatvloeren komen uit de fabriek van Preco, evenals een serie breedplaatvloeren.

DC Nabuurs II is een ontwerp van Heembouw Architecten en vormt straks een markant herkenningspunt aan de entree van het bedrijventerrein. Het grote distributiecentrum biedt volgens Nabuurs een gezonde, inspirerende en veilige werkomgeving voor zowel huidige als toekomstige werknemers. Veel aandacht ging uit naar het ontwerp voor een maximale inpassing en efficiëntie op het logistieke terrein met minimale overlast voor de omgeving. De afgeronde hoeken zijn een tekenend voorbeeld van die naadloze inpassing. Laat dat maar over aan de ‘prefab betonspecialisten’ van Preco.

Rondingen

Na een relatief kort engineeringstraject is Preco eind juli 2023 gestart met de productie van de prefab betonelementen. “We hebben rondom alle isolatiewanden geleverd (in totaal circa 2.000 m2) en daarnaast nog een aantal massieve ronde wanden voor de buitengevel”, zegt Blokland. “Met name die laatste waren van behoorlijk formaat. Verder hebben we de kanaalplaatvloeren geleverd, overwegend 400 mm dik en goed voor in totaal 4.600 m2. Ter hoogte van de afgeronde gevels zijn de vloeren ‘aangevuld’ met breedplaatvloeren die ook door ons zijn geleverd. Rondingen laten zich nu eenmaal beter uitwerken in een breedplaat.”

Goed verlopen project

Tot slot komen ook de betonnen liftkernen uit de fabriek van Preco. “Vanaf half november vorig jaar zijn we gestart met het gefaseerd uitleveren van de betonelementen. De laatste levering heeft begin dit jaar plaatsgevonden.” Al met al kijkt Blokland terug op een goed verlopen project. “Heembouw is gewoon een fijne partij om mee te werken.” DC Nabuurs II wordt volgens planning in het derde kwartaal van dit jaar opgeleverd.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details