Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Student Experience International | Steigerloos bouwen binnen geoptimaliseerd concept

Student Experience International | Steigerloos bouwen binnen geoptimaliseerd concept

Na de succesvolle oplevering van Student Experience Nautique Living in Amsterdam-Noord koos betrokken opdrachtgever SXP opnieuw voor een bouwteam met Pleijsier Bouw voor de realisatie van de vestiging Student Experience International Amsterdam aan de Moermanskkade. “De technische uitwerking is hier geperfectioneerd, en dat begint met vertrouwen”, vertelt projectcoördinator Harmen Tuinman van Pleijsier Bouw.

Student Experience International Amsterdam richt zich op (internationale) studenten en docenten die ‘optimale studieomstandigheden wensen’, alsmede ‘de mogelijkheid om volop kennis te maken met andere studenten en het plaatselijke sociale leven’. Het project aan de herontwikkelde Minervahaven bestaat uit een nieuw te bouwen studentenhotel, voorzien van een half verdiepte parkeergarage, horecadeel, twee commerciële ruimtes en algemene voorzieningen zoals een fietsenstalling, studieruimte en wasserette. Vanaf de eerste tot de achtste verdieping bevinden zich 596 gelijkwaardige hotelkamers voorzien van zelfstandig sanitair (7,5 bij 3,5 meter).

Er wordt volledig steigerloos gebouwd.

 

Het gebouw wordt in één fase gerealiseerd. Het casco wordt gemaakt door middel van in het werk gestorte betonwanden en breedplaatvloeren, waarop de woonlagen wordt getunneld. De gevelvulling wordt uitgevoerd met houtskeletbouw­elementen die al in de fabriek zijn voorzien van aluminium kozijnen. Boven de parkeergarage, op de begane grond, komt een binnentuin. Tuinman: “Het is een O-vormig gebouw, waarbij de binnengevel met hout is afgewerkt en de buitengevel wordt voorzien van hoog esthetische zonnepanelen. Uitkomst van dit bouwconcept is dat we volledig steigerloos bouwen. Wij coördineren alle processen, terwijl onderaannemers veel in eigen beheer kunnen uitvoeren.”

Kelder en begane grondvloer zijn in het werk gestort.

 

BREEAM ‘Excellent’

Op de buitengevels komen zonnepanelen van de innovatieve Deense producent Solarlab; panelen die eerder ogen als gevelafwerking dan als zonnecellen. Ook staan er zonnepanelen op het dak. Naar boven toe neemt het gebouw in oppervlak af, waardoor ruimte ontstaat voor toegankelijke dakterrassen. “De hotelkamers worden door ons voorzien van badkamer, keuken, tapijt, saus op de muur en spack op het plafond, woonklaar dus. Op het dak komt een basketbalveld annex voetbalkooi, kenmerkend voor alle gebouwen van Student Experience.” Het hotel wordt gebouwd volgens BREEAM ‘Excellent’. “Onder meer met een gasloos WKO-systeem op diepte, ondersteund door stadsverwarming voor pieken in het verbruik van warm tapwater. Ook is de CO2-uitstoot van de bouwproductie uitvoerig in kaart gebracht.”

De binnengevel wordt met hout afgewerkt.

 

Volledig gebimd

Eén en ander is het resultaat van een succesvolle samenwerking met een betrokken opdrachtgever in een eerdere vestiging, Nautique Living in Amsterdam-Noord. De architect zat al in de initiatieffase aan tafel; Pleijsier Bouw vormt ook bij SEI Amsterdam een bouwteam met de opdrachtgever. “De technische uitwerking is hier geperfectioneerd, en dat begint met vertrouwen”, aldus Tuinman. “Hoe meer je je als aannemer kunt focussen op het ontwerp, des te beter kun je de uitvoering en het eindresultaat optimaliseren. Het project is volledig gebimd, inclusief de installaties, gevel en afbouw.” Student Experience International zal met de start van het academisch jaar 2020-2021 in gebruik worden genomen. “Dat is nog een flinke uitdaging.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details