Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Woningbouw- en utiliteitsbouw

Student Experience International, Amsterdam | Volledig self-supporting cascobouw

naamloos-4-kopieren-1

31 januari 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

De volledige cascobetonbouw van de Student Experience International is ondergebracht bij Van Muijen Betonbouw. “Onder coördinatie van hoofdaannemer Pleijsier Bouw zijn wij volledig self-supporting met een eigen uitvoeringsteam”, zegt werkvoorbereider Ton Muurman.

De Student Experience telt ruim 600 studentenwoningen. Het betoncasco, waaronder de kelder en beganegrondverdieping met diverse voorzieningen, wordt deels in het werk gestort (betonwanden/breedplaatvloeren) en gecombineerd met prefab kolommen. Vanaf de eerste verdieping wordt getunneld. Muurman, in november bezig met de vierde tunnelbouwlaag: “Wij realiseren een verdieping in maximaal zestien stortdagen, met gebruik van vier tunnelbekistingen. De woningbeuken zijn langer dan de tunnels; daarom is gekozen om de tunnelbekistingen met de kraan voor de eerste stortdag op hun plek te hijsen en vervolgens, na de stortingswerkzaamheden, met een lier door te schuiven om een woningbeuk te volmaken.”

Uitdagend zijn de elementen die niet getunneld kunnen worden, zoals de prefab trappenhuizen en aansluitingen. “Nadat de tunnels voorbij deze posities zijn, dienen deze beuken voorzien te worden van prefab beton en te worden ondersteund met stempels, onderslagen en breedplaatvloeren. Deze vloeren moeten gestort zijn vóórdat de tunnels van de volgende verdieping weer op dezelfde posities komen, want de tunnelstroom die doorgaat is bepalend voor de planning. Wij hebben met Pleijsier Bouw al een Student Experience-vestiging gebouwd in Amsterdam-Noord. De wisselwerking, onder meer op het gebied van detailengineering en logistieke samenwerking, is hier verder geperfectioneerd. Wij zijn gewend dat dergelijke opdrachten veel voorbereidingstijd vergen. De kracht van Van Muijen Betonbouw is dat wij volledig self-supporting zijn in de uitvoering, met een eigen uitvoeringsteam. Hoe meer repetitie, des te hoger het tempo. In februari 2020 hopen wij klaar te zijn.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Randy van den Hoek

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Stedenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details