Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Stroomoplossingen voor distributiecentra
Kabelgoten in een distributiecentrum.

Stroomoplossingen voor distributiecentra

Kabelgoten, kabeldraagsystemen en railkokersystemen

Etepro voert verschillende werkzaamheden uit aan het nieuwe distributiecentrum van PLUS in Deventer. Van het leveren van kabelgoten en kabeldraagsystemen tot het monteren van railkokersystemen.

Ferry van Herwijnen is commercieel directeur van Etepro, dat zestien jaar geleden startte als elektrotechnische groothandel. Deze tak is inmiddels uitgegroeid tot specialist in onder meer railkokersystemen, PV-oplossingen, kabelmanagement, laadpalen en laadoplossingen. Daarnaast levert het bedrijf vanuit de businessunit Trayco kabeldraagsystemen van Belgische makelij: van kabelgoten en draadgoten tot ladderbanen. “Alle producten die we leveren, kunnen we ook monteren in opdracht van de installateur.”

Stroomvoerende banen

Bij dit project in Deventer levert Etepro de kabelgoten en kabeldraagsystemen voor het begeleiden van de voedingen voor de elektrotechnische apparatuur. Van Herwijnen: “Wij nemen daarnaast de installatie van de railkokersystemen op ons. Deze stroomvoerende banen transporteren de stroom in dit geval naar de warmtepompen en koelunits. Deze oplossing is nodig omdat er een limiet zit aan de dikte van de kabels als er heel veel stroom nodig is. Ook wordt hiermee het stroomverlies beperkt. Verder leverden we hier de 500 Ampère-aftakkasten, een mooie aansluiting qua elektrotechniek.”

Partnerships

Etepro heeft 25 medewerkers in dienst en werkt daarnaast met een flexibele schil van zo’n twintig mensen. Het bedrijf werkt regelmatig in distributiecentra. “Wat dit project bijzonder maakt, is het aantal meters. Dit distributiecentrum beslaat zo’n 77.000 m2. We trekken bij dit soort klussen vaak samen op met Van Hees Elektrotechniek. Zij laat ons al in vroeg stadium meedenken en engineeren. Het werkt prettig om zo’n project in bouwteamverband en in wederzijds vertrouwen op te pakken. Hier groeien de beste partnerships uit; in dit geval met projectleiders John van Eck en Hilco Hondijk en chef-monteur Kees van Noije van Van Hees.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details